Najnovije vesti

Roditelji male Anite: Krili smo od ćerke da je Tijana umrla
Foto: Facebook

Roditelji male Anite: Krili smo od ćerke da je Tijana umrla

Društvo
Zna da boluje od iste bolesti kao Tijana. Rekla sam joj da su novinari to izmislili, da nije tačno, a onda da je Tijanino srce napao virus i da ona njega nema - priča Ksenija Balaž

Roditelji Anite Balaž (12), koja boluje od iste bolesti od koje je bolovala i Tijana Ognjanović, morali su, posle tragičnog događaja u SAD, da lažu sopstvenu ćerku kako ne bi izgubila nadu da će se izlečiti.

- Krili smo vest od nje na sve načine, ali je gledala neku emisiju kada je program prekinut zbog vesti da je Tijana preminula. Pokušali smo da promenimo kanal, ali viknula je na nas da ćutimo da čuje. Jako se potresla i samo je ućutala. Ona nije mnogo mala, zna da boluje od iste bolesti kao Tijana. Rekla sam joj da su novinari to izmislili, da nije tačno, a onda da je Tijanino srce napao virus i da ona njega nema – priča kroz suze Ksenija Balaž, Anitina mama.

Nakon vesti o Tijaninoj smrti ni roditelji male Anite ne znaju kako da veruju da će njihovoj ćerki biti bolje kada je bitku sa životom izgubila devojčica kojoj je pomagala cela Srbija.

- Sigurna sam da bi sve bilo drugačije da je država stala iza nje i da je operisana još u decembru – kaže Ksenija. Borba hrabrih roditelja čijem detetu je potrebna transplantacija srca jako je teška – od momenta postavljanja dijagnoze znaju da sve moraju sami.

- Prošlog aprila smo saznali da ima restriktivnu kardiomiopatiju, da mora na transplataciju i da novac treba da prikupimo sami – kaže Ksenija Balaž.

Prvi korak roditelja bio je pokretanje stranice na Fejsbuku preko koje su ljude dobre volje obaveštavali o Anitinom stanju i molili ih za novčanu pomoć. Međutim, bilo je mnogo onih koji su mislili da lažnom pričom pokušavaju da prevare ljude.

- Neprospavane noći, lekove za smirenje i pakao koji smo tad prošli nikada neću zaboraviti – kaže ona.

Kliniku u kojoj će biti izvršena operacija roditelji traže sami, bez pomoći lekara.

- Na internetu smo pronašli 42 klinike i na njihove adrese poslali sve papire. Većina nas je odbila jer ne žele da rade sa strancima ili im smeta što se samofinansiramo – kaže Ksenija, i dodaje da je prema proceni za operaciju i lečenje Aniti potrebno 300.000 evra.

Na njenom računu, trenutno se nalazi 28.000 evra.

- Ima ljudi koji hoće da pomognu, ali ne pre nego što saznamo u kojoj klinici će biti operisana i koliko je novca tačno potrebno. S druge strane, klinike nas odbijaju jer na računu nemamo dovoljno novca. Nalazimo se u začaranom krugu – razočarana je Ksenija Balaž.

Svi koji žele da pomognu maloj Aniti Balaž da dobije novo srce, to mogu učiniti uKomercijalnoj banci uplatom na dinarski račun: 205-9011005017941-36 Anita Balaž, Milanke Branković 6, 22230 Erdevik ili na devizni račun: SWIFT: KOBBRSBG IBAN: RS35205903101933371543.

 


 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...