Dikić smenjen pa postavljen za pomoćnika direktora policije!
Foto: Dado Djilas

Kadrovska politika Milorada Veljovića

Dikić smenjen pa postavljen za pomoćnika direktora policije!

Društvo -
Od sledeće nedelje bivši prvi čovek Žandarmerije sarađivaće s direktorom policije, koji je pre nekoliko dana zahtevao njegovu smenu

BEOGRAD - Biće ko rogovi u vreći!Generalu Bratislavu Dikiću, smenjenom komandantu Žandarmerije, juče je uručeno rešenje kojim se postavlja za pomoćnika direktora policije Milorada Veljovića, saznaje Kurir!- General Dikić je na novo radno mesto pomoćnika direktora policije postavljen na osnovu zakona koji predviđa da se na novo radno mesto mora postaviti u skladu sa stručnom spremom. Tokom sledeće nedelje njemu će biti određeni novi poslovni zadaci - objasnio je naš izvor.Loši odnosiKako će se nova kadrovska politika odraziti na rad MUP, najslikovitije je objasnio drugi sagovornik Kurira, koji je rekao da će Veljović i Dikić biti kao rogovi u vreći!- Neverovatno! Pa, Veljović je pre samo četiri dana smenio komandanta Žandarmerije, a sad ga postavlja za svog pomoćnika! Opšte je poznato da se njih dvojica ne vole. Ne znam kako će MUP funkcionisati, ali jedno je sasvim jasno, a to je da će Srbija doživeti kulminaciju loših međuljudskih odnosa u vrhu policije - kaže naš izvor.S druge strane, izvor Kurira iz vrha MUP kaže da postavljanje generala Bratislava Dikića na funkciju pomoćnika direktora policije zaduženog za specijalne jedinice, na kojoj nema moć da operativno vodi jedinicu kakva je Žandarmerija, predstavlja u stvari njegovo stavljanje pod kontrolu.- Sigurno je da će na novoj funkciji Dikić operativno imati manju moć nego dok je bio komandant Žandarmerije. Uz sve to, kao pomoćnik direktora policije, Dikić će svakodnevno biti na oku Miloradu Veljoviću - rekao je naš sagovornik iz vrha ministarstva.Smena posle ZločinaNi Milorad Veljović ni Bratislav Dikić juče nisu odgovarali na naše pozive i poruke, ali Dikić je već ranije rekao šta misli o postupku Milorada Veljovića.- Bez osnova su navodi direktora policije Milorada Veljovića da je haos u Žandarmeriji. A samo pre manje od 15 dana, prilikom proslave krsne slave Žandarmerije, taj isti direktor policije pohvalio je naš rad i ocenio ga najvišim ocenama - rekao je tad Dikić.Podsetimo, Dikić je smenjen nakon što je uhapšen pripadnik odreda Žandarmerije iz Kraljeva zbog sumnje da je ubio i spalio dvojicu mladića iz Jagodine.

A šta sad... Milorad Veljović
A šta sad... Milorad Veljović

Niko iznad sistemaPrilikom obrazlaganja razloga za smenu Bratislava Dikića, Milorad Veljović izjavio je da „nijedan pojedinac ne sme biti iznad sistema i države“.- Niko ne može sebi dozvoliti da funkcioniše izvan sistema direkcije policije ako je u tom sistemu. Ubistvo dvojice mladića kod Rekovca je kap koja je prelila češu. Policija treba da bude profesionalna služba koja radi u interesu naroda. Nije bitan ni Veljović, ni Rodoljub Milović, ni Dikić, ne sme niko van direkcije policije da stvara veze i vezice kako bi tražio svoju zaštitu - rekao je tad Veljović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja