Srpski vazduhoplovci na aeromoitingu u Velikoj Britaniji
Foto: Vojska Srbije

Royal International Air Tatoo- RIAT 2013

Srpski vazduhoplovci na aeromoitingu u Velikoj Britaniji

Društvo -
General Živak je razgovarao "sa većim brojem kolega i razmeni iskustva o pravcima razvoja vazduhoplovnih i protivvazduhoplovnih kapaciteta" kao i o organizaciji vazduhoplovstva u skladu sa novim izazovima i potrebama

BEOGRAD - U Velikoj Britanije održan je međunarodni aeromiting kojem je prisustvovao i komandant vojnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Srbije, general major Ranko Živak.

On je, tokom manifestacije "Royal International Air Tatoo- RIAT 2013", uz razgovore o saradnji, kako je saopšteno danas iz Vojske Srbije, razmenio iskustva s kolegama iz mnogobrojnih država.

Taj aeromiting predstavlja međunarodni forum za usavršavanje profesionalizma u avijaciji, organizovan je od 18. do 22. jula a bilo je prisutno oko 40 komandanata vojnih vazduhoplovstsva iz svih krajeva sveta.

Živak je razgovarao "sa većim brojem kolega i razmeni iskustva o pravcima razvoja vazduhoplovnih i protivvazduhoplovnih kapaciteta" kao i o organizaciji vazduhoplovstva u skladu sa novim izazovima i potrebama.

Navodi se i da je ova poseta predstavljala i nastavak aktivnosti na unapređenju saradnje vazduhoplovstva Vojske Srbije i Vazduhoplovnih snaga Velike Britanije.

U letačkom delu manifestacije veštine u izvršavanju zadataka demonstrirale su posade vise od 100 vazduhoplova različite namene iz 40 oružanih snaga i civilnih avijacijskih organizacija, navela je Vojska Srbije u saopštenju na svom s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track