TAJKUNSKO BLAĆENJE: Mišković u kampanji protiv svoje zemlje!
Foto: Jelena Obradovic

Dokle će Srbija da trpi

TAJKUNSKO BLAĆENJE: Mišković u kampanji protiv svoje zemlje!

Društvo -
Vlasnik „Delte“ s lobističkom firmom „Podesta“ napao srpsku vlast, što potvrđuje članak u Njujork tajmsu u kojem je predstavljen kao pošteni privrednik i žrtveni jarac

BEOGRAD - Tajkun ne štedi pare u kampanji protiv države.Vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković, nakon što je 23. jula pušten iz pritvora pošto je plaćena kaucija od 12 miliona evra, u saradnji s američkom kompanijom za lobiranje „Podesta“ već je krenuo u napad na vlast u Srbiji s namerom da osujeti dalji sudski postupak. Potvrda je članak u Njujork tajmsu u kojem je Mišković lukavo predstavljen kao pošteni privrednik i žrtveni jarac političkog progona države.S druge strane, direktno se udara na srpski državni vrh navodima da je srpska vlada pozdravila njegovo hapšenje:- Vučić, moćni vicepremijer, koji predvodi borbu protiv korupcije, iskoristio je Fejsbuk da iskali svoju frustraciju zbog jednog naizgled nedodirvljivog biznis magnata. Napisao je: „Niko nije, niti će pobediti Srbiju, a to se odnosi i na Miroslava Miškovića. Vučić je optužio Miškovića da je mesečno davao 40.000 do 65.000 dolara najmanje dvadesetorici političara iz prethodnih vlasti.Miškovićeva PR služba je, kako navode, odbila da komentariše takve optužbe.- Oni koji ga podržavaju, međutim, insistiraju da su optužbe politički motivisane i da je on bio samo žrtveni jarac. Na zvaničnoj veb-stranici njegove kompanije piše da nije učinio ništa nezakonito - piše američki list.Zaključuje se i da je „Delta“ najveća srpska privatna kompanija, sa 7.200 zaposlenih na celom Balkanu i velikim biznisom, od nekretnina do proizvodnje hrane, maloprodaje, osiguranja...- Pitanje je da li je Vlada ozbiljna u sprovođenju reformi ili će ga neki novi Mišković blizak vladajućoj stranci prosto zameniti - rekao je Dejan Anastasijević, dopisnik Tanjuga iz Brisela, čijim se komentarom završava tekst Njujork tajmsa.

Kurir 30.7.2013.
Kurir 30.7.2013.

Kurir otkrio planoveKurir je još 18. februara pisao da je Mišković angažovao „Podesta grupu“ za neverovatnih 20 miliona evra da ga tada izvuče iz pritvora, pa su lobisti slali i pisma međunarodnim institucijama da je vlasnik „Delte“ politički zatvorenik. Plan im je bio da se u kontaktima s međunarodnim instancama Mišković predstavi kao pošteni privrednik, žrtva političkog progona države, koja zato ne zaslužuje evropsku budućnost. Već tada je, kako smo otkrili, „Podesta“ kontaktirala s dopisnicima velikih medija sa informacijama o navodnom kršenju ljudskih prava u „slučaju Mišković“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track