VAPAJ OČAJNIH RODITELJA: Kumimo vas, spasite nas troškova sahrane sinova!
Foto: Nemanja Pančić

Porodica koja je sahranila najdraže

VAPAJ OČAJNIH RODITELJA: Kumimo vas, spasite nas troškova sahrane sinova!

Društvo -
Siniša Ivanišević iz Paraćina preklinje državu da mu nadoknadi troškove pogreba dece Bojana i Aleksandra, koji su se pre nedelju dana udavili u jezeru spasavajući jedan drugog

BEOGRAD - Nada se da će mu država vratiti deo novca za sahranu sinova.Siniša Ivanišević iz sela Sikirica kod Paraćina juče je zamolio nadležne državne organe da mu pomognu oko troškova sahrane sinova Bojana i Aleksandra, koji su se pre nedelju dana udavili u jezeru spasavajući jedan drugog, a koje je sahranio u utorak.- Molim vas i kumim... decu mi vratiti ne možete... hitno me spasite troškova sahrane, običaja i svega što me tek čeka nakon gubitka dva sina koji su taman postali stubovi kuće, ali su se odjednom srušili. Izgubio sam sve za šta vredi živeti - napisao je Ivanišević u molbi koju je poslao medijima. Baš neposredno pre nesreće, ova siromašna porodica dobila je građevinski paket da dovrši svoju skromnu kuću. Nažalost, sada kad nema sinova, Siniša kaže da mu pomoć ništa ne vredi.- Za koga sada da je dovršim, kad nemam svoje sinove, stubove kuće - pita se nesrećni čovek, koji je pre 24 godine izgubio tada dvogodišnju kćerku kad ju je pregazio traktor.Ima pravo na nadoknaduIvanišević je izbegao iz okoline Benkovca tokom rata u Hrvatskoj, devedesetih godina prošlog veka, pa na osnovu toga ima pravo da od Komesarijata za izbeglice dobije nadoknadu za sahranu. Molbu za pomoć uputio je Povereništvu za izbeglice opštine Paraćin, što su nam potvrdili i iz Republičkog komesarijata za izbeglice.- Ivanišević je podneo zahtev kod poverenika u svojoj opštini. Sledeći korak je da se to prosledi nama, nakon čega će novac vrlo brzo biti isplaćen ukoliko su zahtev i dokumentacija kompletirani - kažu za Kurir u Komesarijatu i dodaju da za jednu sahranu nadoknada iznosi oko 27.000 dinara.Udavili se zagrljeniPodsetimo, braća Bojan (23) i Aleksandar (21) prošle nedelje su tragično izgubili život tako što se Bojan davio u jezeru, a za njim je skočio Aleksandar. Mlađi brat se nadao da će ga spasti, ali vir u jezeru je progutao zagrljenu braću. Samo dva dana pre toga, Bojan se fotografisao na jezeru koje ga je koštalo života i na Fejsbuk postavio sliku s komentarom „Kupanje“.

Mesto tragedije... Jezero kod Sikirice
Mesto tragedije... Jezero kod Sikirice

Plačem, ali ni to ne pomažeMajka pokojnog Bojana i Aleksandra kaže za Kurir da je smrt sinova strašno teško podnela, a da rane ništa ne može da zaleči.- Svaki dan plačem za sinovima, ali mi ništa ne pomaže. Boli i dalje kao prvog dana - rekla je očajna majka Mirjana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track