I RAT U ARANŽAMANU: 200 Srba se vratilo, a drugih 200 odletelo put Hurgade

Ne odustaju od letovanja u Egiptu

I RAT U ARANŽAMANU: 200 Srba se vratilo, a drugih 200 odletelo put Hurgade

Društvo -
Građani Srbije koji su sleteli na beogradski aerodrom većinom su brojnim predstavnicima medija potvrđivali informacije da je boravak u bezbedan

BEOGRAD - Oko 200 turista iz Srbije koji su prethodnih dana letovali u Egiptu, gde traju sukobi armije i policije sa pristalicama svrgnutog predsednika te zemlje Mohameda Morsija, doputovalo je u Beograd.

Iako svakodnevno iz Egipta u Srbiju dolaze informacije o sve većoj eskalaciji sukoba i rastu broja poginulih i povređenih, s druge strane od turističkih agencija stižu uveravanja da je u letovalištima te zemlje situacija pod kontrolom, potpuno mirna i da nema nikakvih incidenata.

Građani Srbije koji su večeras letom Hurgada-Beograd sleteli na beogradski aerodrom većinom su delili mišljenje turističkih agencija i brojnim predstavnicima medija potvrđivali informacije da je boravak u toj zemlji bezbedan.

"Sve je bilo u najboljem redu, uopšte nismo ni osetili da se tamo vode borbe. Da nije bilo vesti i da nas o tome nije obaveštavala rodbina iz Srbije ne bismo ni znali da se nešto dešava u Egiptu", govorili su građani Srbije na izlazu aerodroma "Nikola Tesla".

S druge strane bilo je i onih koji su u jednom trenutku ipak počeli da strahuju za svoju bezbednost i koji svojim prijateljima ne bi preporučili da se u ovom trenutku odluče na letovanje na Crvenom moru.

"U principu sve je bilo mirno, ali pri kraju letovanja bili su neki neredi na šetalištu. Takođe, prilikom povratka zaista nije bilo prijatno kada na 500 metara vidite rampu i ljude naoružane kalašnjikovima. Sada da mogu, ne bih ponovo putovao tamo", poručio je jedan broj srpskih turista novinarima na beogradskom aerodromu.

Prema informacijama turističkih agencija, trenutno u Egiptu boravi oko 600 turista iz Srbije i između 45.000 i 50.000 turista iz ostatka Evrope i Rusije, dok na aerodrom u Hurgadi svakodnevno sleti između 2.500 i 4.000 putnika.

Iako je u sukobima egipatskih snaga bezbednosti i pristalica svrgnutog predsednika Mohameda Morsija do sada poginulo više od 600 ljudi, a više od 3.000 je povređeno, večeras oko 20.30 put egipatskih letovališta poletela je nova grupa srpskih turista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja