POBEDILA 27 TUMORA: Beograđanka (42) rodila zdravog sina!

Nije htela da odustane

POBEDILA 27 TUMORA: Beograđanka (42) rodila zdravog sina!

Društvo -
S. B. već ima dvoje dece, ali je želela i treće. Borba sa miomima nakratko ju je zaustavila u tome

BEOGRAD - Posle dve operacije i čak 27 izvađenih mioma iz materice, Beograđanka S. B. (42) rodila je pre četiri dana zdravog dečaka u bolnici „Narodni front”. Iako je problem sa miomima imala godinama unazad, ni u jednom trenutku nije odustala od svoje želje da dobije bebu.

Ona već ima dvoje dece, ali je želela i treće. Borba sa miomima nakratko ju je zaustavila u tome. "Pre pet godina izvađeno mi je osam mioma. Međutim, problem je bio što su oni krenuli da se vraćaju, i što sam pre godinu dana ponovo bila na operaciji, kada mi je izvađeno čak 19. Ipak, treće dete sam htela sve vreme i ni u jednom trenutku nisam odustala od te ideje", priča S. B.

Kako kaže, uopšte nije bilo poteškoća da ostane trudna, i to se dogodilo samo šest meseci posle druge operacije.Verovala sam da je bez obzira na sve to moguće i evo, pre četiri dana rodila sam zdravog dečaka teškog 3,2 kilograma i dugog 50 centimetara. Trudnoća je bila potpuno normalna, nije bilo potrebno nikakvo održavanje, i sve je proteklo u najboljem redu - kaže S. B.

Ona ne može da sakrije koliko je srećna što se njena višegodišnja borba sa miomima, vrstom benignih tumora, i krvarenjem završila na najbolji mogući način. Kaže da bi poruka svim ženama koje imaju ovakve ili slične probleme bila da veruju u sebe i da pronađu dobrog lekara sa kojim će zajedno proći kroz ceo problem.

S. B. kaže da su njeno dvoje dece, od 23 i 25 godina, oduševljeni što su dobili brata. "On će im sada doći kao igračka, a za par godina ću čuvati i sina i, nadam se, unučiće", kroz šalu priča S. B.

Prof. dr Nedeljko Čutura, lekar iz bolnice „Narodni front”, koji je S. B. ranije operisao, a sada i porodio, kaže da je i sa medicinske tačke gledišta njen slučaj zanimljiv. "Njoj je u proteklih pet godina, u dve operacije, izvađeno čak 27 mioma, od kojih je najveći bio čak osam centimetara, odnosno bio je otprilike veličine materice. S tim operacijama i tolikim brojem mioma razmišljali smo da li će i kako stati u drugom stanju, kao i kakva će biti trudnoća. Ispostavilo se da je sve bilo bez ikakvih komplikacija - priča dr Čutura, koji je sa saradnicom dr Vesnom Soldo radio na slučaju S. B.

Kako kaže, miomi počinju kao mali čvorići koji u trudnoći brže rastu, kao i da se njihov rast završava kada prestane menstruacija, odnosno u menopauzi. "Zato je nama ovaj slučaj zanimljiv i sa medicinskog aspekta, o čemu planiramo da objavimo i stručan rad", priča dr Čutura.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja