POMOZIMO DEVOJČICI: Život male Anastasije zavisi od 15.000 evra!

Velika akcija Kurira

POMOZIMO DEVOJČICI: Život male Anastasije zavisi od 15.000 evra!

Društvo -
Četvorogodišnjoj Anastasiji Matijević iz Erdevika, koja boluje od Vilmsovog tumora, oblika kancera bubrega, neophodan novac da bi otputovala u Ameriku, gde treba da se operiše

BEOGRAD - Ima nade, samo je bitno da želimo da pomognemo!Četvorogodišnjoj Anastasiji Matijević iz Erdevika, koja boluje od Vilmsovog tumora, potrebno je 15.000 evra kako bi otputovala u Ameriku, gde treba da bude operisana. Naime, ova devojčica hitno mora na lečenje u američki grad Memfis, gde će je lekari besplatno operisati, ali putni troškovi do tamo iznose čak 15.000 evra.Roditelji bez posla- Ne znam kako ćemo skupiti novac jer ni ja ni moj suprug nigde ne radimo. Živimo od jednog parčeta zemlje i nemoguće je da prikupimo potrebnu sumu. Anastasija je već krenula na hemoterapiju, a lekari iz Amerike mogu da nas pozovu bukvalno svakog dana. Oni su nam već poslali pismo u kojem piše da će Anastasiju besplatno operisati, kao i da njen boravak tamo neće ništa koštati. Ono što nam je neophodno jesu pare za put, i to 15.000 evra, jer doktori zahtevaju da cela porodica bude s Anastasijom. To znači da bi trebalo da putuje moj suprug Mirko, naš devetogodišnji sin Stefan i ja - kaže Anastasijina majka Milanka.Prema Milankinim rečima, sasvim slučajno su saznali da Anastasija boluje od Vilmsovog tumora.- Anastasija je veoma živahno dete, nikad ništa nije ukazivalo na to da je bolesna. Pre dva meseca zaboleo ju je stomačić, ali ništa strašno. Ipak, za svaki slučaj sam je odvela u bolnicu u Sremskoj Mitrovici. Tamošnji lekari odmah su nas uputili u beogradski Institut za majku i dete, gde joj je dijagnostikovan tumor - kaže Milanka i dodaje da je najteže bilo kad je morala Anastasiji da kaže da je bolesna.Opada joj kosa- Nisam znala kako, imala sam knedlu u grlu. Objasnila sam joj da ima nešto u stomačiću i da treba češće da ide kod doktora. Prihvatila je bez problema, a onda je krenula na hemoterapije. Pošto je kosa odmah počela da joj opada, svakodnevno sam uzimala makaze i šišala sebe i nju, govoreći da dame moraju da brinu o svom izgledu. Kosica joj je sad potpuno opala, ali je ona hrabra devojčica koja će, nadam se, sve ovo izdržati i iz ove bitke izaći kao pobednik - kroz suze priča Milanka.

Vesela i pored bolesti... Anastasija sa mamom (desno) i tetkom
Vesela i pored bolesti... Anastasija sa mamom (desno) i tetkom

Preživljava 90 odsto obolelihVilmsova bolest je redak oblik kancera bubrega koji pogađa decu mlađu od pet godina. Otkrio ga je nemački hirurg Maks Vilijams i smatra se da nastaje dok je beba još u utrobi majke od ćelija zaduženih za razvoj bubrega. Preživljava 80 do 90 odsto obolelih. Simptomi su oticanje stomaka, groznica i grčevi, zatim krv u urinu, anemija, gubitak telesne mase i groznica. Tretmani su isti kao za sve druge oblike tumora - operacija, hemoterapija i zračenje.PomozimoSvi ljudi dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu maloj Anastasiji mogu to učiniti uplatom novca na dinarski račun Komercijalne banke 205-9001010585057-04 I devizni RS 35205903101972857430, na ime Anastasijinog oca Mirka Matijevića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track