REŠILI: 26 Srba pristupilo Bezbednosnim snagama Kosova
Foto: Koha

Ceremonija u Uroševcu

REŠILI: 26 Srba pristupilo Bezbednosnim snagama Kosova

Društvo -
To što ovaj dan čini posebnim je činjenica da diplomirani pripadnici BSK dolaze iz redova različitih manjinskih zajednica, rekao je Kastrati

PRIŠTINA - Trideset pripadnika manjinskih zajednica sa Kosova, među kojima i 26 Srba, postali su pripadnici Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) nakon završene obuke. Na ceremoniji u Centru za doktrinu i obuku u Uroševcu komandant BSK general-potpukovnik Kadri Kastrati izjavio je da je to izuzetno značajan trenutak, ne samo za BSK već i za pripadnike te formacije.

"To što ovaj dan čini posebnim je činjenica da diplomirani pripadnici BSK dolaze iz redova različitih manjinskih zajednica", rekao je Kastrati.

Ministar BSK Agim Čeku je ocenio da BSK svakim danom sve više dobija poverenje svih građana i da je od danas ta formacija još više multietnička.

"Danas diplomirani pripadnici promenili su pogrešne percepcije i razbili stare barijere, otvarajući na taj način put i za svoje sunarodnike da jednog dana postanu vojnici Kosova", rekao je on.

Zamenica ambasadorke SAD na Kosovu Keli Degnan pozdravila je odluku pripadnika manjina da se pridruže BSK i kazala kako SAD podržvaju takve odluke, iako one nekada nisu lake za one koji ih donose. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici diplomatskog kora i visoki zvaničnici Kfora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja