Patrijarh srpski Irinej u poseti Sarajevu!

40 godina služenja SPC mitropolita Nikolaja

Patrijarh srpski Irinej u poseti Sarajevu!

Društvo -
U tom vremenu, vi ste celoga sebe dali Crkvi i narodu", rekao je patrijarh srpski govoreći o životu i radu mitropolita Nikolaja

SARAJEVO - U Sabornom hramu Rođenja presvete Bogorodice u Sarajevu danas je priređen svečani doček za patrijarha srpskog Irineja, koji će prisustvovati obeležavanju 60 godina sveštenomonaškog i 40 godina arhijerejskog služenja u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) mitropolita dabrobosanskog Nikolaja.

"Radosni smo što ste došli da zajedno sa nama i našim sveštenstvom proslavimo 40 godina našeg arhipastirskog služenja", rekao je mitropolit Nikolaj.

Partijarh Irinej je zahvalio na dočeku i rekao da, iako je bio u Americi, nije mogao propustiti priliku da ne prisustvuje ovakvom jubileju, uzvišene i predane arhijerejske službe Bogu i narodu.

"U tom vremenu, vi ste celoga sebe dali Crkvi i narodu", rekao je patrijarh srpski govoreći o životu i radu mitropolita Nikolaja.

Patrijarh Irinej rekao je okupljenima, posebno deci, "da ostanu pri veri, Crkvi, tradiciji, kulturi, jer imaju na koga da se ugledaju".

U nedelju će u Sabornom hramu Rođenja presvete Bogorodice biti služena Sveta arhijerejska liturgija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track