SLUŽENA MISA: Čestice Časnog krsta i mošti carice Jelene na Čairu
Foto: Tanjug

Sveta misa

SLUŽENA MISA: Čestice Časnog krsta i mošti carice Jelene na Čairu

Društvo -
Svečanosti u Nišu prisustvovao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić

NIŠ - U Nišu je služena sveta misa povodom obeležavanja 17 vekova Milanskog edikta, koju je vodio papski izaslanik, milanski kardinal Anđelo Skola.

Relikvije, čestice Časnog krsta na kome je razapet Hrist i mošti carice Svete Jelene prenete su jutros iz župske crkve Uzvišenja svetog križa na stadion "Čair" u Nišu čime je počelo uvođenje u bogoluženje pre svete mise povodom 17 vekova od donošenja Milanskog edikta.

"Pozvani smo da budemo graditelji mira i jedinstva, da se založimo za stvaranje novog čovečanstva koje nam je hitno potrebno, naročito u Evropi", poručio je kardinal Skola pred okupljenim vernicima i gostima, tokom održavanja euharistijskog slavlja na stadionu Čair.

Papski izaslanik je rekao da je to "teška odgovornost koju svi imamo u odnosu na istoriju naših naroda - graditi civilizaciju s ljudskim licem".

Svetoj misi prisustvovao je predsednik Republike Tomislav Nikolić, princ Aleksandar Karadjordjević, princeza Katarina, predstavnici delegacije Niške eparhije SPC, predstavnici Vojske Srbije, članovi diplomatskog kora, predstavnici drugih crkava i verskih zajednica, gradonačelnik Niša i predstavnici društveno-političkog života ovog dela Srbije.

Misi su prisustvovali i brojni katolički velikodostojnici iz različitih zemalja, predstavnici Niške eparhije kao i predstavnici drugih crkava i verskih zajednica, diplomatskog kora i društveno političkog života. Kardinal Anđelo Skola je sinoć, u okviru obeležavanja 17 vekova Milanskog edikta, u sportskoj hali Čair održao Prvo večernje i bdenje.

Službi su prisustvovali sveštenstvo, vernici i hodočasnici iz raznih delova sveta. Skola se juče sastao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, srpskim patrijarhom Irinejom, kao i sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem.

Od crkve do stadiona organizovan je "Put krsta - za slobodu oslobođenih". Sveta misa je počela u 11 sati, a predvodi je papski izaslanik kardinal Anđelo Skola, a svečanosti će, kako je najavljeno, prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Najavljeno je, takođe, da će svetoj misi prisustvovati princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević.

Misi prisustvuje i veliki broj katoličkih velikodostojnika iz različitih zemalja, predstavnici Niške eparhije kao i predstavnici drugih crkava i verskih zajednica, diplomatskog kora i društveno političkog života.

Kardinal Anđelo Skola je sinoć, u okviru obeležavanja 17 vekova Milanskog edikta, u sportskoj hali Čair održao Prvo večernje i bdenje.Službi su prisustvovali sveštenstvo, vernici i hodočasnici iz raznih delova sveta.Skola se juče sastao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, srpskim patrijarhom Irinejom, kao i sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem.

http://www.youtube.com/watch?v=2yvkwEsJgnc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track