Jesen stiže u nedelju uveče!
Foto: Reuters

Tačno u 22.44

Jesen stiže u nedelju uveče!

Društvo -
Na dan početka jeseni sunce u Beogradu će izaći u 6 sati i 25 minuta, a zalazi u 18 sati i 36 minuta što znači da će obdanica trajati 12 sati i 11 minuta, a noć 11 sati i 49 minuta

BEOGRAD - Jesen ove godine počinje u nedelju uveče, u 22 sata i 44 minuta, najavilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković".

U isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje proleće, navodi se u saopštenju. Na dan početka jeseni sunce u Beogradu će izaći u 6 sati i 25 minuta, a zalazi u 18 sati i 36 minuta što znači da će obdanica trajati 12 sati i 11 minuta, a noć 11 sati i 49 minuta.

Navodi se u saopštenju i da na dan jesenje ravnodnevice obdanica i noć nisu jednake dužine, jer Zemlja poseduje atmosferu, koja prividno uzdiže Sunce iznad horizonta.

U Srbiji će jesen, prema izgledima vremena za sedam dana (do 28. septembra), jesen početi s oblacima, ali kiše neće biti, dok će u ponedeljak biti pretežno sunčano.

U noći između ponedeljka i utorka u severnim, a u utorak i u ostalim krajevima, očekuje se prolazno naoblačenje sa kišom. Zatim će do kraja perioda biti pretežno sunčano i toplije sa temperaturom u granicama proseka za ovo doba godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track