ADVOKATI: Nema dogovora, štrajk se nastavlja
Foto: Fonet

Ne odustaju

ADVOKATI: Nema dogovora, štrajk se nastavlja

Društvo -
Ne mogu da kažem da je do bilo kakvog pomaka došlo. Oni razmatraju, mi razmatramo, oni imaju svoju stranu, mi imamo svoju, kaže predsednik Advokatske komore Srbije, Dragoljub Đorđević

BEOGRAD - Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević izjavio je danas da na sastanku s predstavnicima ministarstava pravde i finansija nije ništa dogovoreno, tako da se štrajk advokata u Srbiji nastavlja.

"Ne mogu da kažem da je do bilo kakvog pomaka došlo. Oni razmatraju, mi razmatramo, oni imaju svoju stranu, mi imamo svoju", kazao je Đorđević za agenciju Beta.

Advokati zahtevaju smanjenje osnovica za paušalno oporezivanje, jer je otežan i onemogućen kontinuiran rad advokata zbog višestrukih reorganizacija sudova i zbog smanjenja obima posla zbog uvođenja novih profesija javnih beležnika, izvršitelja i posrednika u prometu nepokretnosti.

Oni traže da se po hitnom postupku izmene odredbe Zakona o javnom beležništvu, Zakona o prometu nepokretnosti, Zakona o izmenama i dopunama Zakona o vanparničnom postupku i Zakona o overavanju potpisa, rukopisa i prepisa.

Povukli su sve svoje predstavnike u komisijama, radnim grupama i drugim radnim telima, a od advokata koji su izabrani u Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca traže ostavke. Takođe, traže i smenu ministra pravde Nikole Selakovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track