Potresna ispovest Mare Vidaković (54)

(KURIR TV) KRVAVI BRAK: Tukao me je i davio 31 godinu! Deca su molila da stane!

Društvo -

Punu 31 godinu me je zverski udarao. Govorio mi je da sam kurva. Pretio je da će se ubiti ako odem. Plašila sam se za njegov život i zbog toga sam trpela

Bivši muž me je tukao 31 godinu... Klečala sam, plakala i molila da prestane, da živimo kao sav normalan svet. Udarao me je rukama, nogama, šutirao dok sam u nesvesti ležala na podu... Govorio je da sam kurva. Naša deca su sve gledala.

NATAŠA MILJKOVIĆ: Ne čekaj da bude kasno! Prijavi nasilnika!

KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!

Prvi udarac desio se dok je bila trudna s prvim od dvoje dece. Rekao je da neće nikad više. Drugi je usledio ispred šestomesečne bebe.

- Sedeo bi, ćutao i gledao me kako se spremam za posao. Onda bi odjednom ustao i prebio me na mrtvo ime.

MILICA DABOVIĆ: Prvi udarac nikada nije poslednji!

Prema njenim rečima, bivši suprug joj je stalno pretio da će se ubiti ako ga ostavi, a trebalo joj je punih 20 godina da mu pruži otpor.

- Godinama sam živela u strahu ne za svoj nego za njegov život. Osećala sam krivicu, bilo me je sramota što me tuče. Kada smo se 2006. godine i sudski razveli, ostala sam da živim u prizemlju kuće jer nisam imala gde, a on na spratu i zlostavljanje se nastavilo. Sada sam ovde u sigurnoj kući i čekam odluku suda - kaže Mara:- Na zemlji mogu da spavam, samo da se sazna istina. Sanjam da provodim vreme sa unucima. Obećavao je da će prestati, ali nije nikad i neće. Želim da poručim svim ženama da skupe snagu, prijave nasilnike, napuste ih. Teško jeste, ali nije nemoguće. Nasilnik nikad neće prekinuti nasilje, to može samo žrtva.Jelena Pronić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track