Ovo su poslovi u kojima će vam poznavanje AutoCada pomoći da unovčite talenat za crtanje
Foto: PR

Imate smisla za crtanje, a nemate posao?

Ovo su poslovi u kojima će vam poznavanje AutoCada pomoći da unovčite talenat za crtanje

Edukacija -

Gotovo sve što vidite u svetu oko sebe a da nije organskog porekla stvoreno je tako što je prvo nacrtano. Neverovatno zvuči – ali danas čak i ljudske organe počinju da projektuju, tako da će kroz nekoliko godina mnogi bolesnici imati priliku da zamene problematične ćelije organima koji su izrađeni putem 3D štampača.

Da biste se bavili projektovanjem bilo kakve vrste, pre svega su vam potrebni programi od kojih ćete započeti svoje usavršavanje. Prvi na listi je svakako AutoCad. Kako bismo vas inspirisali, predstavljamo vam neke od najzanimljivijih profesija koje se koriste upravo ovim softverom.

Arhitektura

Nijedan moderan dom, zgrada, kuća ili bilo koji deo infrastrukture koji viđamo svakodnevno nije napravljen bez pomoći AutoCAD softvera. Uz pomoć ovog alata, stručnjaci ne samo da mogu da skiciraju osnovni koncept i konstrukciju, već mogu da prate i svaki detalj i svaki korak u procesu razvoja projekta.

U vremenu modernih obrisa, ovaj program takođe omogućava i detaljno dizajniranje i dorađivanje početne ideje kako bi se ona dovela do savršenstva. Takođe, kada se projekat završi, još jedna od njegovih prednosti jeste i mogućnost kreiranja prezentacione forme koja će klijentu još bolje pojasniti ideju majstora.

Dizajn enterijera

AutoCAD nije stvoren samo za grube radove i prikaze kostura zgrada i građevina koje tek treba da se prave. Naprotiv, on će zadovoljiti i potrebe prefinjenog oka koje za cilj ima obogaćivanje tog golog prostora i kreiranje savršene harmonije u prostoru. Dodavanjem komada nameštaja, različitih slojeva, boja, detalja, dizajner enterijera ima na raspolaganju veliki broj mogućnosti za detaljnu razradu svoje ideje.

Takođe, na ovaj način, dodavanjem konteksta i emocija zidovima i prezentacija za potencijalnog kupca dobija na značaju i ima priliku da zablista u njegovim očima.

Mašinski inženjering

Kada smo podigli zidove, važno je da obezbedimo i mašineriju koja će potom da nastavi proces proizvodnje svega što u te zidove treba uneti. Tu na scenu stupaju mašinski inženjeri, koji takođe u svom poslu koriste AutoCAD kako bi oslikali sve korake proizvodnog procesa, napravili skice, pa kasnije i projekte za izradu prototipa koji će se kasnije dodatno razvijati ili za beleženje različitih automatičarskih radova koje je potrebno uraditi. Ovaj softver pokriće sve to, samo ukoliko se koristi na pravi način.

Iako je teško započeti projekat od nule i ideju koja je prvenstveno počela da raste iz vašeg uma pretočiti u realnost, neverovatan je osećaj kada gledate kako se nešto od svega toga pretvara u opipljivi objekat upravo pred vašim očima. To zadovoljstvo se može meriti s malo čime.

Međutim, ukoliko želite da se upustite u ovu misiju, potrebno vam je ozbiljno znanje i poznavanje programa koji su vam neophodni kako biste uopšte započeli rad na nekom od ovih projekata. Ako razmišljate u tom smeru, upišite studije CAD-a na ITAcademy i otkrijte sve trikove, alate i načine kako da vašu ideju pretvorite u realnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track