Doživite pravo rokenrol iskustvo u Klubu ALUM-a
Foto: Promo

DANAS U BEOGRADU

Doživite pravo rokenrol iskustvo u Klubu ALUM-a

Edukacija -

Legenda rok novinarstva Petar Peca Popović i višestruko nagrađivani književnik i profesor Mihajlo Pantić gostovaće danas, 20. aprila, u 17h na Akademiji lepih umetnosti i multimedija.

Nakon razgovora s njima, posetioce očekuje prava rokenrol svirka na kojoj nastupa iskusni muzički trio: profesor Salmo, Nenad Zlatanović i Milan Plećaš.

Književno-muzički duo Popović i Pantić tokom gostovanja promovisaće i treće, dopunjeno izdanje zajedničke knjige „Biti rokenrol”, govoriće o nastanku ove neobične zbirke tekstova, kao i o svom bogatom stvaralaštvu, a svi prisutni moći će da pitaju sve što ih zanima.Ulaz na ovaj događaj je slobodan za sve zainteresovane.Knjiga o rokenrolu koja je oduševila čitaoceRazgovor u Klubu ALUM-a počeće promocijom knjige „Biti rokenrol”, dela koje je naišlo na izvanredan odjek kod svih privrženih najznačajnijoj muzičkoj formi iz druge polovine 20. veka.Neobično komponovano delo rezultat je saradnje Petra Pece Popovića, neposrednog učesnika i pokretača mnogih rokenrol zbivanja, publiciste i urednika, i Mihajla Pantića, višedecenijskog pratioca fenomena rokenrola, pisca i univerzitetskog profesora.Prisutni će moći da čuju detalje o pričama i anegdotama koje se pominju u knjizi, porazgovaraju s autorima o ovom delu, ali i o celokupnom stvaralaštvu ovih istaknutih književnika i publicista.Cenjeni umetnici u Klubu ALUM-aMihajlo Pantić je pripovedač, književni kritičar i univerzitetski profesor. Autor je desetak knjiga priča, dvadesetak knjiga eseja i ogleda i isto toliko antologija i zbornika kratkih priča. Njegove priče prevedene su na više od 20 jezika i uvrštene su u domaće i svetske antologije. Osvojio je brojne nagrade i priznanja, među kojima su Brankova i Andrićeva nagrada, Kočićevo pero, nagrada lista „Borba” za knjigu godine i druge. Član je Srpskog književnog društva.Petar Peca Popović je istaknuti novinar, rok kritičar, publicista i kolumnista. Sarađivao je, družio se i doživeo brojna iskustva s najvećim zvezdama domaće i svetske pop i rok scene. Autor je i knjige „Rukopisi”, a u filmskoj industriji pokazao se kao scenarista i reditelj filma „Život kao zbir krugova”. Za pisanje je dobio i brojne nagrade, a poslednja koja mu je uručena jeste ona za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima, Fondacije „Tanja Petrović”.Gostovanje slavnih umetnika na Akademiji lepih umetnosti i multimedija deo je ciklusa „Gost ALUM-a“, u kome je ALUM domaćin brojnim renomiranim ličnostima iz sveta umetnosti.

Nezaboravna rokenrol avanturaZa pravi multimedijalni doživljaj, nakon diskusije s autorima knjige „Biti rokenrol”, očekuje vas fenomenalni nastup muzičkog trojca koji čine profesor Salmo, Nenad Zlatanović i Milan Plećaš.Posetite Klub ALUM-a danas i upustite se u nezaboravnu rokenrol avanturu. Upoznajte poznate književnike i zaljubljenike u rokenrol i uživajte u odličnoj svirki koja će na najbolji način obeležiti kraj druženja s ovonedeljnim gostima ALUM-a.Da podsetimo, druženje počinje u 17h, a ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track