DIGITALNI MARKETING: Ova 4 alata će olakšati život svakom oglašivaču
Foto: Promo

Oglašavanje na internetu

DIGITALNI MARKETING: Ova 4 alata će olakšati život svakom oglašivaču

Edukacija -

Kako je sve više alata koji se mogu koristiti za marketing, oglašavanje postaje sve kompleksnije. Postoji mnoštvo alata koji vam definitivno mogu znatno olakšati svakodnevne marketinške aktivnosti.

foto: Promo

Zato smo pripremili listu softvera i sajtova koji će vam umnogome pomoći u radu i obavezama koje imate.

Hubspot

Reč je o klasičnom CRM sistemu, odnosno o softveru za upravljanje odnosima sa vašim klijentima.

Koristeći Hubspot možete videti koliko su korisnici zadovoljni vašim proizvodima i podrškom, kakve su im navike u odnosu na vaš brend, kao i veliki broj pojedinosti vezanih za prodaju i njenu organizaciju.

Takođe, na osnovu ovih informacija možete kreirati ili prilagoditi svoju aktuelnu strategiju kako biste došli do što boljih rezultata. Sve više brendova koristi CRM, jer alat ovog tipa može doprineti opštem uspehu kompanije.

ClickFunnel

Funnel, odnosno levak u direktnom prevodu na srpski, u prodaji znači niz koraka koje svaki potencijalni korisnik mora da prođe da bi došao do vašeg proizvoda.

foto: Promo

Znajući ove korake možete da isplanirate kako će teći vaša komunikacija sa ciljnom grupom i na koji način ćete ih uvući u svoju priču. Zato vam ovaj servis pomaže da u nekoliko klikova kreirate levak koji odgovara vašem brendu i koji će vam pomoći da povećate prodaju, odnosno da dođete brže do cilja koji ste želeli da postignete.

Convertkit

Email marketing može biti izuzetno koristan u eksternoj komunikaciji sa potencijalnim klijentima.

Ovakav vid promocije može vam doneti i više prodaja, ali i povećati svest o vašem brendu i onome što radite.

Međutim, pisanje i slanje mejlova ljudi sa konkretne liste često može oduzeti previše vremena. Zato je Convertkit odlično rešenje. On će vam pomoći da dođete do odličnih rezultata automatizacijom ovog procesa i analizom odgovora na njih.

Ne samo da ćete uspeti da ubrzate poslovanje, nego ćete i naučiti kako da generišete prodajne mejlove na vrlo jednostavan način.

Manychat

Sigurno ste do sada koristili prednosti Fejsbuk mesindžera (Facebook Messenger), aplikacije za dopisivanje za plasiranje reklama i oglasa.

foto: Promo

Korisnici prilično dobro reaguju na ovakav vid komunikacije, ali i tu postoje pravila igre. Ukoliko se bavite prodajom i oglašavanjem preko ovog servisa, kako biste došli do što boljih rezultata, morate biti spremni da reagujete brzo.

Manychat će vam sigurno biti od koristi, jer on je zapravo bot koji automatski kreira odgovore na pitanja koja postavlja vaša ciljna grupa.

Naučite kako

Da biste mogli da primenite bilo koji od ovih alata na pravi način, neophodno vam je znanje koje nećete steći na kratkim kursevima od po nekoliko meseci. Potrebno je da izdvojite barem jednu godinu za saradnju sa kvalitetnim mentorima koji imaju iskustva, koji će vam pomoći da naučite sve što je neophodno.

foto: Promo

Upišite obrazovni program u domenu internet marketinga i napravite ključni korak ka karijeri kakvu ste oduvek želeli.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track