NAJLAKŠI ZA UČENJE: Evo zašto bi trebalo da naučite jezike HTML i CSS
Foto: Promo

Web programiranje

NAJLAKŠI ZA UČENJE: Evo zašto bi trebalo da naučite jezike HTML i CSS

Edukacija -

Šta god da je vaša profesija, poznavanje jezika HTML i CSS može vam doneti napredak u karijeri. Baš kao što je znanje stranih jezika godinama unazad bilo garancija za pronalaženje posla, tako su danas programski jezici postali prečica do odlično plaćenog radnog mesta.

foto: Promo

Iako postoji mnogo jezika koji vam mogu povećati cenu na tržištu rada, HTML i CSS se smatraju osnovnim jezicima potrebnim za programiranje na webu. Zato vam u nastavku predstavljamo sve prednosti učenja ovih jezika.

HTML i CSS – šta su i čemu služe?

HTML je osnovni jezik za kreiranje web stranica. Koristi se za pisanje kodova, koji će vašem sajtu omogućiti da funkcioniše. Sa druge strane, jezik CSS služi za stilizaciju i davanje vizuelnog identiteta elementima koje ste prethodno kreirali u HTML-u.

Šta to znači u praksi? U CSS-u ćete određivati boje, fontove, format teksta i sve ostalo što posetioci mogu da vide na sajtu. Pisanje kodova u HTML-u omogućava da svi ti elementi budu aktivni, odnosno da klikom na neki od njih izvršite radnju koju ste želeli.

Najlakši i najpraktičniji jezici za dizajn web sajtova

Zašto vredi naučiti ova dva jezika? Ukoliko savladate osnove HTML-a i CSS-a, razumećete kako web funkcioniše. Moći ćete da kreirate sajtove, što je veština koja će uvek biti veoma korisna. Ali oni su u upotrebi i u drugim podoblastima informacionih tehnologija. Ovi jezici koristiće vam, bez obzira na to da li želite da se bavite dizajnom, marketingom ili programiranjem na internetu.

foto: Promo

Možda najveća njihova prednost jeste to što pomenuti jezici spadaju među najlakše za učenje. Čak i ukoliko nemate nikakvo predznanje, do nivoa znanja o HTML-u i CSS-u koji vam je potreban da biste pronašli posao zahvaljujući ovim jezicima možete doći već posle godine školovanja. Učenjem po specijalnim programima za ovako kratko vreme usvojićete sve veštine koje su vam potrebne za početak karijere na webu.

HTML i CSS će vam otvoriti vrata sveta informacionih tehnologija

Ova dva jezika omogućiće vam da saznate kako funkcionišu jezici i da steknete osnovu koju ćete kasnije vrlo lako moći da nadogradite. Učenje bilo kog drugog jezika biće vam višestruko lakše ako ste prethodno savladali HTML i CSS.

foto: Promo

Iako su vam već samo veštine HTML-a i CSS-a dovoljne kako biste pronašli posao na kome ćete odlično zarađivati, učenjem PHP-a, Jave, JavaScripta ili još nekog drugog jezika pružiće vam se i mogućnost da radite najrazličitije poslove u oblasti informacionih tehnologija.

Zašto su HTML i CSS idealan izbor za sve?

Odgovor na ovo pitanje je vrlo jednostavan: ne postoji bolji i lakši način da zakoračite ka nekom od zanimanja u oblasti informacionih tehnologija od učenja ovih jezika. Za usavršavanje jezika HTML i CSS neće vam biti potrebno previše truda i vremena, a dobićete odličan temelj za izgradnju uspešne karijere, koja će vam obezbediti sigurnost. Uz fokusirano učenje, za manje od godine možete postati konkurentni na tržištu rada. Ukoliko dugo tražite posao, a pisanje kodova za web vam deluje interesantno, sticanje znanja o primeni ova dva jezika idealan je izbor za vas.

foto: Promo

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track