RAZVOJ MOBILNIH APLIKACIJA: Ovo su 3 pristupa kreiranju mobilne aplikacije
Foto: Promo

Mobilne aplikacije

RAZVOJ MOBILNIH APLIKACIJA: Ovo su 3 pristupa kreiranju mobilne aplikacije

Edukacija -

Dobra ideja za mobilnu aplikaciju je od neprocenjive vrednosti, ali nije ključna za njen uspeh. Način na koji je mobilna aplikacija razvijena umnogome određuje njenu krajnju upotrebnu vrednost, a samim tim i šanse za uspeh.

edukacija
foto: Promo

Kada razvijate aplikaciju, na raspolaganju imate različite tehnologije i pristupe. Oni se mogu svesti na tri široka principa, koje prenosimo u nastavku ovog teksta.

Aplikacije vezane za specifičnu platformu

Jednoplatformske autohtone aplikacije su kodirane tako da ne funkcionišu na svim, već samo na određenim platformama. To mogu biti platforme iOS ili Android, jer je programski jezik podržan od specifičnog operativnog sistema. Prednosti ove vrste aplikacija su u maksimalnom korišćenju hardverskih resursa i funkcionalnosti konkretnog uređaja, što doprinosi kvalitetu korisničkog iskustva.

edukacija
foto: Promo

Međuplatformske autohtone aplikacije

Aplikacije razvijene na ovom principu koriste takozvane SDK alate (skraćenica za skup alatki potrebnih da se za određeni softverski paket razvije program). Iako se na ovaj način gube neke od pogodnosti izvornog pristupa, postoje druge prednosti. U pitanju je najdelotvorniji pristup ako želite dizajniranu i optimizovanu aplikaciju koja će raditi na više različitih uređeja, a imate limitiran budžet.

edukacija
foto: Promo

Hibridne aplikacije

Kao što i samo ime sugeriše, hibridne aplikacije su kompatibilne sa svim uređajima i operativnim sistemima. Njihova adaptabilnost, prenosivost i brzina jesu glavni faktori popularnosti ovog pristupa. Cena je gubitak dela autothonih prednosti koje se manifestuju u korisničkom iskustvu. Ipak, umesto što biste razvijali različite kodne baze za različite platforme, ovde možete to uraditi jednom za sve njih.

Osnovne web tehnologije, poput HTML-a za organizovanje izgleda, CSS-a za stilizaciju i JavaScripta za interakciju, daju vam ovu mogućnost integracije.

edukacija
foto: Promo

Kreiranje uspešne aplikacije danas nije privilegija softverskih inženjera. Razni inovativni biznismeni i smeli zaposleni u marketingu na mnogo načina su preuzeli tržište mobilnih aplikacija. S dobrom idejom, uz usmerena znanja, možete razviti proizvod na svetskom nivou. Ukoliko smatrate da imate ideje za aplikacije koje nedostaju na tržištu, za godinu dana možete steći veštine da ih sami razvijete. Sertifikovana obuka za razvoj mobilnih aplikacija je najbrži način da se osposobite za osmišljavanje, planiranje i realizaciju uspešne mobilne aplikacije.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track