NOVOGODIŠNJE ODLUKE: Odgovorite na ova 4 pitanja da biste u 2022. ostvarili sve poslovne želje
Foto: Promo

Uspeh u 2022. godini

NOVOGODIŠNJE ODLUKE: Odgovorite na ova 4 pitanja da biste u 2022. ostvarili sve poslovne želje

Edukacija -

Kraj kalendarske godine je vreme za sumiranje postignuća i pravljenje planova. Odakle početi? Odgovorite na ova pitanja i rešenje će vam se ukazati.

1. Šta su vaši najveći uspesi u 2021. godini?

U pitanju su oni dani kada ste na spavanje otišli spokojni i srećni. Jer trenuci pred spavanje su vreme u kome brige isplivaju nezvane, jer ih ničim ne možete obuzdati. Retki su trenuci sreće pred padanje u san i zato pokušajte da ih analizirate.

Ne mislite o trenutnim uspesima, već pokušajte da se koncentrišete na one trenutke u kojima ste osetili da vaš posao ima smisla – kada vam je korisnik rekao da mu je vaš proizvod ili savet promenio život ili unapredio porodične odnose.

To je ono što je zaista važno. Zato morate učiniti sve što je u vašoj moći kako bi i u narednoj godini takvih trenutaka bilo što više.

2. Ko vam je u prošloj godini dao najviše podrške?

Ako uspete da nabrojite pet prijatelja, kolega, saradnika, članova porodice… onda je 2022. za vas bila odlična godina. Zato vaše novogodišnje odluke treba da imaju veze i sa njima. Pronađite vreme za ove ljude i ugradite ih u svoje odluke.

3. Šta je zaista iza najuspešnijih trenutaka u prethodnoj godini?

Šta je razlog uspeha? Strategija, marketinška kampanja, dobri odnosi? Koji god da je odgovor, to treba da nastavite i sledeće godine. Trudite se da makar ponovite već ostvareni uspeh. Nekada je bolje osloniti se na proverenu ideju nego tragati za potpuno novim planom koji će možda uspeti.

4. Kada su vaši zaposleni bili najzadovoljniji?

Ako ste preduzetnik, zatražite od zaposlenih da anonimno kreiraju listu trenutaka svog najvećeg poslovnog zadovoljstva i razloge za to osećanje. Vaša odluka treba da bude da za njih ponovite takve i kreirate nove slične trenutke.

Kada razmišljate o budućnosti, obično mislite na sebe i najuži krug ljudi. U poslu, poboljšanja bi trebalo da osete svi zaposleni. Zato je njihovo mišljenje važno. Pomozite im da biste pomogli sebi.

Odgovori na ova pitanja će vam pomoći da kao profesionalac ili vlasnik malog biznisa donesete novogodišnje odluke za zdrav i uspešan početak 2022. godine.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track