PROGRAMERI NA .NET PLATFORMI: Evo koje veštine morate imati da biste se bavili ovim poslom
Foto: Tim Edukacija

Ključne veštine .NET programera

PROGRAMERI NA .NET PLATFORMI: Evo koje veštine morate imati da biste se bavili ovim poslom

Edukacija -

Da li verujete da neki profesionalci mogu sami da naprave aplikacije? Koristeći .NET platformu, ovo je zapravo moguće. U jednom od prethodno objavljenih tekstova objasnili smo šta .NET programeri rade i koje su tipične odgovornosti na ovom mestu.

Za sve one koji se prepoznaju u takvoj karijeri, u nastavku nabrajamo veštine koje će vam biti potrebne da se ostvarite na ovom poslu.

Poznavanje .NET radnih okvira

Prva i najvažnija veština koju morate imati jeste temeljno poznavanje .NET infrastrukture. Reč je o svestranoj i izuzetno popularnoj platformi, a njena široka upotreba i stabilnost su među ključnim razlozima za njenu popularnost.

Zato se od programera koji radi na ovim tehnologijama očekuje da ima znanje o različitim verzijama, funkcijama i različitim okvirima .NET ekosistema.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Baze podataka

Bez obzira na to šta ćete izabrati kao svoju frontend i backend tehnologiju, svaki inženjer mora imati osnovno znanje o radu sa bazama podataka, za upravljanje podacima u odgovarajućem formatu.

Posedovanje znanja u najmanje jednom sistemu baza podataka kao što su Oracle ili SKL je ključno za uspešno obavljanje posla na ovoj poziciji.

Poznavanje Front-enda

Front-end se odnosi na onaj deo koda koji je vidljiv korisniku, jer sa njim stupa u kontakt preko interfejsa. Kao .NET programer, pravićete aplikacije za web, mobilne uređaje, desktop ili bilo koji drugi sistem. Samim tim, morate imati radno znanje o front-end tehnologijama kao što su HTML, CSS, JavaScript, Ajax, Bootstrap i ostalim alternativama.

Poznavanje različitih okvira za razvoj front-enda je korisno za vas, kako biste se brzo prilagodili različitim zahtevima klijenata, ali i brzo napredujućim tehnologijama.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Naučite kako da ovladate ključnim veštinama

Nijedan programer u svojoj karijeri ne ostaje samo na jednoj tehnologiji. Da biste napredovali, morate imati stabilnu osnovu, ali i poznavanje drugih jezika i okvira. Svim tim ne možete ovladati za samo nekoliko meseci na kratkom kursu. Potrebno vam je vreme i posvećenost, a do toga možete doći intenzivnim ulaganjem u svoju edukaciju i razvoj. Zato posvetite bar godinu dana učenju i bićete oduševljeni rezultatima. Specijalizujte se za razvoj web aplikacija i iskoristite sve prednosti karijere programera.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track