GDE MOŽETE NAUČITI PROGRAMIRANJE? – Ovo su sajtovi koji će vam pomoći da postanete programer
Foto: Tim Edukacija

TOP-6 SAJTOVA ZA UČENJE PROGRAMIRANJA

GDE MOŽETE NAUČITI PROGRAMIRANJE? – Ovo su sajtovi koji će vam pomoći da postanete programer

Edukacija -

Učenje programiranja je po mnogima jedna od ključnih veština za opstanak na savremenom tržištu rada. Dobra stvar je da, čime god da se bavite, internet nudi brojne resurse koji vam mogu pomoći da naučite programiranje. U nastavku ćemo predstaviti 6 sajtova koji vam mogu biti od koristi prilikom učenja programiranja.

Link Objava
foto: Tim Edukacija

W3Schools

Ovaj sajt je veoma koristan za učenje web programiranja. Na W3Scholls ćete prinaći besplatne tutorijale i primere koda za učenje HTML, CSS, JavaScript i ostalih web tehnologija. Stranica je interaktivna i omogućava vam da odmah testirate svoj kôd i vidite kako funkcioniše.

Codecademy

Ovaj web sajt je veoma popularan među početnicima, jer nudi interaktivne kurseve za učenje programskih jezika. Tako, na ovoj platformi možete učiti Python, JavaScript i Ruby. Codecademy je besplatan, ali postoje i plaćene opcije koje vam omogućavaju pristup dodatnim sadržajima i projektnim zadacima.

Link Objava
foto: Tim Edukacija

Udemy

Udemy je platforma na kojoj možete pronaći hiljade kurseva iz različitih oblasti, pa tako i one koji se tiču programiranja. Ovde ćete pronaći kurseve na različitim programskim jezicima, kao i kurseve za učenje korišćenja različitih programerskih alata. Cene kurseva se kreću od nekoliko desetina do nekoliko stotina evra.

FreeCodeCamp

Ovaj sajt nudi besplatne kurseve iz oblasti programiranja, razvoja web sajtova i dizajna. FreeCodeCamp takođe nudi mogućnost sticanja sertifikata nakon završetka određenog kursa.

Link Objava
foto: Tim Edukacija

Coursera

Coursera je popularna platforma koja nudi kurseve iz različitih oblasti, uključujući i programiranje. Bez obzira na kom da ste nivou znanja, ovde možete pronaći kurs koji će vam biti od koristi, jer su dostupni od početničkih do naprednih. Coursera takođe nudi i sertifikate nakon završetka kursa,

HackerRank

Na ovoj besplatnoj platformi za vežbanje programiranja i rešavanje problema možete testirati svoje znanje. Pored toga, HackerRank nudi i mogućnost takmičenja sa drugim korisnicima.

Link Objava
foto: Tim Edukacija

Sve navedene platforme nude odlične resurse za učenje programiranja i različitih programskih jezika, ali nijedna neće zameniti doobro obrazovanje. Kvalitetan obrazovni program za programiranje nudi zaokruženu celinu, učenje kroz realizaciju realnih projekata i pored toga donosi prepoznati sertifikat. Zato je neophodno da odvojite godinu dana za svoje obrazovanje, naoružate se strepljenjem i istrajete na putu do cilja.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja