RODITELJI KAO PARTNERI U OBRAZOVANJU: Kako da aktivno učestvujete u obrazovnom procesu vašeg deteta
Foto: Tim Edukacija

RODITELJI KAO PARTNERI U OBRAZOVANJU: Kako da aktivno učestvujete u obrazovnom procesu vašeg deteta

Edukacija -

Uloga roditelja u razvoju svakog deteta, uključujući i njegovo obrazovanje, izuzetno je velika. Međutim, roditelji su često isključeni iz procesa donošenja odluka u obrazovnom sistemu, iako bi želeli da budu aktivno prisutni i da sarađuju sa školom. Zajednički rad roditelja i škole može izuzetno pozitivno uticati na učenika, ali često nedostaju resursi ili prilike za ovakvu vrstu saradnje.

Mnogi roditelji od škole očekuju više informacija od onih koje dobijaju samo na roditeljskim sastancima i imaju želju da prate napredak svog deteta i da ga od početka školovanja zajedno sa profesorima usmeravaju ka postavljenim ciljevima. Nažalost, mnoge škole nedovoljno sarađuju s njima i često im ne dozvoljavaju da aktivno učestvuju u donošenju odluka, pa roditelji stiču osećaj da nisu dovoljno prisutni u obrazovanju svog deteta uprkos svojoj velikoj želji.

Na koje sve načine možete pomoći svom detetu u procesu učenja i obrazovanja

Postoji mnogo načina na koje, kao roditelj, možete pomoći svom detetu u obrazovanju. Prvi je da podržavate njegovo učenje kod kuće, pomažete mu u radu na zadacima i podstičete ga na istraživanje i kritičko razmišljanje. Možete ga podsticati da bude kreativno, da razvija svoje talente, da bude disciplinovano i da se trudi da postigne najbolje moguće rezultate. Pored toga, treba da mu budete emocionalna podrška, da ga slušate, razumete i ohrabrujete kad god je to potrebno.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Ipak, najvažniji način na koji možete pomoći svom detetu je izbor prave škole – mesta gde će provoditi veliki deo svog vremena, gde će sticati znanje i razvijati veštine i stavove. Prava škola je mesto gde roditelji mogu biti aktivni i doneti odluku koja može imati dalekosežne posledice, a u Beogradu postoji jedna upravo takva škola – Savremena gimnazija.

Savremena gimnazija – primer škole u kojoj se ceni, poštuje i podstiče saradnja sa roditeljima

Savremena gimnazija ne samo da podržava već i ohrabruje aktivno učešće roditelja u obrazovnom procesu njihove dece. U Savremenoj gimnaziji roditelji nisu samo posmatrači, već su i aktivni učesnici. Saradnja sa roditeljima u Savremenoj gimnaziji predstavlja ključ za postizanje zajedničkog cilja roditelja i škole – da svako dete izraste u uspešnog i poštenog čoveka od integriteta, koji će svojim kvalitetima zauzeti zasluženo mesto među najuspešnijima u svojoj generaciji.

Profesori, psiholozi i pedagozi Savremene gimnazije, kao istaknuti stručnjaci u svojim oblastima, svakodnevno sa punom pažnjom prate rad i napredak učenika, a njihova vrata su za roditelje uvek otvorena. Savremena pruža podršku, resurse, materijale i savete kako bi se obezbedilo najbolje moguće obrazovanje za svako dete.

Link Group
foto: Tim Edukacija

U okviru Savremene gimnazije na raspolaganju im je i Savremeno savetovalište za roditelje, gde rade stručni psiholozi, kojima se možete obratiti sa svim pitanjima koja se tiču učenika ili roditelja. Zahvaljujući visokim standardima profesionalne etike, sa psiholozima i pedagozima u Savremenom savetovalištu za roditelje možete zakazati sastanak na kome ćete izneti svoje probleme, brige i zahteve, a naši saradnici će vam pomoći da sve prepreke prevaziđete sa lakoćom.

Pored stalnih konsultacija sa nastavnim osobljem, na brz i lak način – elektronskim putem – roditelji mogu saznati sve aktuelne informacije: od ocena svog deteta, preko toga da li redovno prati nastavu, pa sve do nekih detaljnijih i konkretnijih informacija koje ih zanimaju.

Pozivamo sve roditelje da prijave svoju decu i iskuse ono što predstavlja Savremena gimnazija – mesto gde su roditelji partneri, a ne samo posmatrači. Mesto gde se ceni, poštuje i podstiče saradnja sa roditeljima. Mesto gde svako dete ima priliku da izraste u uspešnu i poštenu ličnost. Prijavite se i otkrijte zašto je Savremena gimnazija najbolje i najpristupačnije mesto za obrazovanje vašeg deteta.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track