KANDIDATI ZA PRVOG ČOVEKA ŠUMADIJSKE PRESTONICE: Slavica, Nikolićev kum i Verko u trci za Kragujevac
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić, Printskrin

Bitka

KANDIDATI ZA PRVOG ČOVEKA ŠUMADIJSKE PRESTONICE: Slavica, Nikolićev kum i Verko u trci za Kragujevac

Izbori 2020 -

U trci za gradonačelnika Kragujevca, pored Nikole Dašića, kuma Radomira Nikolića, koji je kandidat SNS, jesu i ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović, u ime SPS, kao i Veroljub Stevanović, bivši gradonačelnik ovog grada, u ime koalicije „Svi na ovu stranu“.

Kako Kurir nezvanično saznaje, Slavica Đukić Dejanović je prva na listi za Kragujevac, odmah posle nosioca liste, lidera SPS Ivice Dačića.

- Socijalisti su već oformili izborni štab u Kragujevcu, ništa ne prepuštaju slučaju i oni su već počeli da rade na terenu - kaže izvor Kurira iz vrha SPS.

Inače, dodaje naš izvor, Dejanovićevoj je Ivica Dačić, lider SPS, ponudio i mesto na republičkoj listi, ali je ona to odbila, jer nije htela da zauzima mesto.

U trci je i Veroljub Stevanović kao nosilac liste koalicije „Svi na ovu stranu“, koju čine Zajedno za Šumadiju, Zdrava Srbija, kragujevački odbori Srpskog pokreta obnove i Bolje Srbije.

Stefanović je godinama bio na funkciji gradonačelnika, a na tom mestu ga je nasledio upravo Radomir Nikolić. Nikolić, kao što je Kurir već objavio, neće biti na listi naprednjaka za ovaj grad.

(Kurir.rs / K. B. / Foto:Marina Lopičić, Zorana Jevtić, Printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track