U NEDELJU ŠTAMPANJE LISTIĆA: RIK utvrdila i konačnu izbornu listu kandidata za narodne poslanike
Foto: Filip Plavčić

rik

U NEDELJU ŠTAMPANJE LISTIĆA: RIK utvrdila i konačnu izbornu listu kandidata za narodne poslanike

Izbori 2022. -

Republička izborna komisija donela je večeras zbirnu izbornu listu za parlamentarne izbore, a ona sadrži nazive lista redosledom kojim su liste proglašavane, kao i listu kandidata za predsednika Republike, prema redosledu koji je određen žrebom.

Prvi na glasačkom listiću biće kandidat Miša Vacić, druga Biljana Stojković, treća Branka Stamenković, četvrti Zdravko Ponoš, peta Milica Đurđević Stamenkovski, šesti Aleksandar Vučić, sedam Miloš Jovanović i osmi Boško Obradović.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević obavestio je članove RIK da će se listić za predsedničke izbore štampati u 29 jezičkih varijanti u zavisnosti od toga koji je jezik u upotrebi u kojoj oblasti.

On je dodao da će u nedelju u 12:00 početi štampanje glasačkih listića za predsedničke izbore 3. aprila.

Birači koji su odsluženje vojnog roka ili školovanju u ustanovama Vojske Srbije moći će da glasaju na 34 biračka mesta, odlučio je RIK na 34. sednici.

Na toj sednici član RIK Vladimir Todorić rekao je da se najkasnije 10 dana od raspisivanja izbora određuju biračka mesta, a da se na sajtu RIK može videti ne mali broj odluka o izmeni ili dopuni odluke o određivanju birčakih mesta, čime se menjaju biračka mesta, na šta je predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao da će proveriti te navode.

Komisija je večeras, na 35. sednici donela rešenje o imenovaje člana i zamenika člana RIK u proširenom sastavu ispred liste "Otete bebe - Ana Pejić" - Miroslava Šarca i Jelenu Okuku.

Komisija je večeras održala tri sednice zaredom.

(Kurir.rs/Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track