LUTOVAC (DS): Branićemo izbornu volju svim sredstvima
Foto: Nemanja Nikolić

izbori 2022

LUTOVAC (DS): Branićemo izbornu volju svim sredstvima

Izbori 2022. -

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) i drugi na parlamentarnoj listi "Marinika Tepić - Ujedinjeni za pobedu Srbije" Zoran Lutovac izjavio je danas da se nada da Aleksandru Vučiću neće pasti na pamet da ne prizna izbornu volju građana ili da pokuša da je prekraja.

Lutovac je u intervjuu agenciji Beta kazao da će se vlast suočiti s opravdanim gnevom "obespravljenih i poniženih građana Srbije", ukoliko 3. aprila dođe do krađe glasova. "Uveren sam da gradjani neće tek tako prihvatiti neregularnosti i da su spremni da brane svoju izbornu volju svim legalnim i legitimnim sredstvima, uključujući i ona vaninstitucionalna", rekao je Lutovac.

Na pitanje da li će koalicija kojoj pripada uspeti da pokrije kontrolorima sva biračka mesta, Lutovac je kazao da imaju oko 23.000 obučenih i motivisanih kontrolora koji će braniti svaki glas.

"Važno je da građani izadju i glasaju s punom svešću da postoje oni koji su spremni i obučeni da ne dozvole da se izvrda njihova izborna volja. Naprednjaci, pak, svojim sloganom šalju suprotnu poruku da 'udruženi mogu sve', a to u praksi znači da mogu bukvalno sve, pa i da ; prekrajaju izbornu volju. To im ovog puta neće proći", naglasio je predsednik DS-a.

Upitan da objasni poruku slogana "Promene iz korena" kada je u pitanju borba protiv kriminala i korupcije, Lutovac je rekao da podrazumeva iskorenjivanje organizovanog kriminala i korupcije i stavljanje tužilaštva u funkciju zaštite javnog interesa i prekid s dosadašnjom praksom zaštite kriminalaca i njihovih političkih mentora.

"To je naš prioritet. Na taj način Srbija će prodisati, ogromna sredstva će se osloboditi i umesto da idu u privatne džepove ulagaće se u kvalitetniji život gradjana: u vrtiće, u domove za stare i nemoćne, u poboljšanje života osoba s invaliditetom, u zdravstvo, obrazovanje, nauku, kulturu, u zaštitu životne sredine - čist vazduh, vodu i zemlju. Svaka njihova javna nabavka, posao s direktnom nabavkom, nova zgrada ili kilometar puta znači pljačku i otimačinu kroz kriminal i korupciju. S tim se mora prekinuti odmah i krenuti s promenama iz korena", zaključio je Lutovac.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track