PATRIOTSKI BLOK Vasić i Antonijević: Beograđani će znati gde ide svaki dinar, prema novcu glavnog grada odnosićemo se domaćinski
Foto: Youtube Printscreen

izbori 2022

PATRIOTSKI BLOK Vasić i Antonijević: Beograđani će znati gde ide svaki dinar, prema novcu glavnog grada odnosićemo se domaćinski

Izbori 2022. -

BEOGRAD - Nosilac liste koalicije Patriotski blok na izborima u Beogradu Radmila Vasić izjavila je danas da će dosadašnji zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ako pobedi lista Srpske napredne stranke, nastaviti da "vedri i oblači" u glavnom gradu i da neće dozvoliti kandidatu SNS za gradonačelnika Aleksandru Šapiću da vodi Beograd.

"Aleksandar Šapić će biti novi fikus. Nosiće njegovo ime, a ne ime Zorana Radojičića, bivšeg gradonačelnika", kazala je Vasić na konferenciji za novinare ispred Skupštine Beograda.

Ona je rekla da je Vesić dok je obavljao gradske funkcije tokom vlasti Demokratske stanke i SNS "najviše pokrao" Beogradjane i "uništio" Beograd.

"Sećate se da je Šapić rekao da nema nameru da bude u timu sa Goranom Vesićem, da nikada neće biti član, niti deo tima SNS. Sve je to opovrgao i slagao Beogradjane i u njegovom timu naći će se Vesić", dodala je Vasić.

Ona je naglasila da je 83.000 evra Beograđanima "ukradeno" nabavkom novogodišnje jelke, po dva miliona evra kupovinom fontane na Slaviji i novogodišnje rasvete, a deset miliona evra preko rekonstrukcije Trga Republike.

Ona je istakla da će, ako Patriotski blok pobedi na izborima, uhapsiti Vesića zbog tendera za rekonstrukciju podzemnih prolaza i zbog nabavke 550 kompleta uniformi za komunalne milicajce vrednih 1,6 miliona evra.

"Vesić je najveći krivac za uništeni Beograd i za to što je grad izgubio svoj slobodarski duh i kraljevski sjaj", ocenila je ona.

Kandidat za gradonačelnika Beograda Patriotskog bloka Borislav Antonijević izjavio je da će se, ako bude izabran na tu funkciju, prema novcu glavnog grada odnositi domaćinski, da će građani znati gde ide svaki dinar.

"Nas ne interesuje provizija i zarada, nas interesuje da nabavka bude adekvatna ovom gradu i da mu vratimo sjaj. Svi se pitamo kada je dosta i koliko novca neki čovek treba da uzme da bi rekao: 'E, sad mi je dosta'. Ovde izlgeda da granica ne postoji", naveo je Antonijević.

On je istakao da je funkcija gradskih službenika da se unapredjuju zdravlje i život stanovnika i najavio da će to i činiti.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track