MORAMO BITI INKLUZIVNIJI, DA BI NAŠE DRUŠTVO BILO RAVNOPRAVNIJE: Mihailo Gordić iz Saveza gluvih i nagluvih Srbije na listi SNS
Foto: SNS

MORAMO BITI INKLUZIVNIJI, DA BI NAŠE DRUŠTVO BILO RAVNOPRAVNIJE: Mihailo Gordić iz Saveza gluvih i nagluvih Srbije na listi SNS

Izbori 2024 -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić saopštila je danas da će Mihailo Gordić, predsednik Saveza gluvih i nagluvih Srbije, biti na listi Srpske napredne stranke pod rednim brojem 8.

- Ponosna sam na stranku čiji sam član, kao i na Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke koji imam čast da predvodim, jer smo tokom pripreme naše liste, i za ove izbore, želeli da uključimo predstavnike različitih grupa naših sugrađana. Naša namera je da se svi zajedno borimo za još jači, bolji i lepši Beograd i Srbiju, za društvo otvoreno za sve svoje članove i odgovorno prema svim našim građanima - saopštila je Ana Brnabić.

Istakla je da su na listi divni ljudi i vrhunski profesionalci.

- Neurolog prof. dr Jelena Drulović, endokrinolog prof. dr Svetlana Vujović, kardiolog prof. dr Arsen Ristić, operske pevačice Nataša Tasić Knežević i Sanja Kerkez, uspešni mladi preduzetnici, kao što je Milan Bosnić, jedan od osnivača naše svetski poznate startap kompanije "Strawberry", sportisti Janko Tipsarević, Marko Kešelj, Slobodan Soro i ostali koji su već neko vreme u našem timu, na listi, pod rednim brojem 8 - Mihailo Gordić, predsednik Saveza gluvih i nagluvih Srbije i potpredsednik Gradske oranizacije gluvih Beograda - saopštila je ona.

Ona kaže da je sa Mihailom i njegovim kolegama iz Saveza gluvih i nagluvih Srbije, urađeno mnogo toga u prethodnim godinama – započeto je uvođenje udžbenika na srpskom znakovnom jeziku u zvanični prosvetni sistem naše zemlje, puštena je u rad aplikaciju "SOS za gluve" koja omogućava besplatne telefonske pozive sa čujućim osobama posredstvom tumača za srpski jezik, zajedničkim radom je na železničkoj stanici ”Prokop” uveden sistem koji automatski, upotrebom veštačke inteligencije, prikazuje servisne informacije na znakovnom jeziku.

- Imamo još mnogo planova za budućnost, još mnogo stvari koje moramo da uradimo ne samo za naše građane koji ne mogu da čuju, već i za druge grupe građana koji imaju neki oblik invaliditeta. Sa Mihailom Gordićem u našem timu, koji najbolje zna prioritete i izazove sa kojima se suočavaju naši sugrađani sa invaliditetom, uverena sam da ćemo brže stići do cilja. Najbolji način da razumemo što to u našem gradu i našoj zemlji treba da promenimo da bismo bili inkluzivniji, da bi naše društvo bilo ravnopravnije, i da bi se svaki naš građanin osećao uključenim i poštovanim – jeste da otvorimo institucije za njihove predstavnike - istakla je premijerka, i zaključila:

- U Skupštini grada Beograda mi iz SNS, ćemo se nakon izbora 17. decembra ove godine, zajedno sa Mihailom Gordićem, boriti za bolji kvalitet života svih onih koji žive u našem prelepom gradu, a jedan od važnijih fokusa biće nam kvalitet života osoba sa invaliditetom. Želimo inkluzivno društvo, u kome svako od naših građana ima mogućnost da ispuni sve svoje potencijale.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track