VOJVOĐANI POTPISALI KOALICIJU ZA IZBORE: LSV, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Zajedno za Vojvodinu na istoj listi
Foto: LSV

DOGOVOR

VOJVOĐANI POTPISALI KOALICIJU ZA IZBORE: LSV, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Zajedno za Vojvodinu na istoj listi

Izbori 2024 -

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Zajedno za Vojvodinu potpisali su danas u Novom Sadu koalicioni sporazum o zajedničkom učešću na izborima za poslanike u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine 17. decembra, prenosi Beta.

Koaliciona lista o kojoj su sporazum potpisali čelnici stranaka Bojan Kostreš, Aron Čonka i Olena Papuga, nosiće naziv "Vojvođani - Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu".

- Vojvođani će se na predstojećim izborima zalagati za suštinsku decentralizaciju Srbije, kako bi Vojvodina kao autonomna pokrajina dobila administrativna ovlašćenja koja treba da joj pripadaju u skladu sa tim statusom - piše u saopštenju.

Zalagaće se, kako je saopšteno, i da bi Vojvodina "na raspolaganje dobila više vojvođanskog novca koji se sada uplaćuje u republički budžet".

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

03:07

PREDSEDNIK LSV: NAZIVAJU NAS SEPARATISTIMA KAD PITAMO GDE SU NAŠE PARE?! Vojvodina je drugačija od ostakta Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja