TREĆINA DRŽAVI, TREĆINA POKRAJINI, A TREĆINA GRADOVIMA I OPŠTINAMA: "Vojvođani" traže podelu prihoda na jednake delove
Foto: Foto: LSV-Vojvođani

lider lsv bojan kostreš

TREĆINA DRŽAVI, TREĆINA POKRAJINI, A TREĆINA GRADOVIMA I OPŠTINAMA: "Vojvođani" traže podelu prihoda na jednake delove

Izbori 2024 -

Programom "Na ravne časti" koalicija Vojvođani će se na pokrajinskim izborima boriti da se novac koji uplate u republički budžet pošteno podeli - trećina državi, trećina Vojvodini i trećina gradovima i opštinama, saopšteno je danas iz te koalicije, prenosi Beta.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš ocenio je tokom predstavljanja ovog programa da najveći deo svih davanja građana iz cele Srbije ostaje u Beogradu, što onemogućava adekvatan razvoj drugih sredina iz kojih taj novac i stiže.

- U budžet Srbije uplatimo pet dinara a vraća nam se samo jedan dinar, a to je nepravda. Mi Vojvođani tražimo da naše prihode podelimo na ravne časti - trećina državi, trećina pokrajini, trećina gradovima i opštinama - precizirao je Kostreš.

Dodaje se da je plan da se uspostavi ravnomerna raspodela prihoda od poreza, čime bi Vojvodina i njeni gradovi dobili dovoljno novca za razvoj, a da pritom ne zanemare obaveze prema državi.

Koaliciju Vojvođani za pokrajinske izbore čine Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Zajedno za Vojvodinu.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

02:02

VOJVODINA MORA DA UDVOSTRUČI SVOJU ŠUMOVITOST! Ima najmanji stepen šumovitosti u Evropi, preti zagađenje vazduha, vode i zemlje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track