LOKALNI IZBORI U LOZNICI: Prihvaćena lista "Srbija protiv nasilja"
Foto: T.Ilić

izbori 2023

LOKALNI IZBORI U LOZNICI: Prihvaćena lista "Srbija protiv nasilja"

Izbori 2024 -

LOZNICA - Izbornu listu koalicije ‘’Srbija protiv nasilja-mr Dajana Đedović’’ (Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Građanska demokratska stranka, Narodni pokret Srbije) danas je proglasila Gradska izborna komisija u Loznici.

Lista je predata u nedelju, ali je bilo potrebno da se otklone određene uočene nepravilnosti pa je prihvaćena dva dana kasnije. Ovo je peta proglašena lista u Loznici, a treća puna sa svih 59 odborničkih kandidata za lokalni parlament. Nosilac liste je Dajana Đedović, magistar menadžmenta u kulturi, a na njoj se nalaze 24 žene.

Po 18 kandidata imaju SSP i DS, 15 NPS, a osam GDP. Podsetimo, prvu listu u Loznici predao je Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS). Predsednik Gradskog odbora SNS Vidoje Petrović, dosadašnji gradonačelnik, prvi je na listi ‘’Aleksandar Vučić - Loznica ne sme da stane’’, na kojoj je SNS sa koalicionim partnerima, Socijaldemokratska partija Srbije, Pokret socijalista, Srpska narodna partija, Srpska radikalna stranka i PUPS, a onda je to učinio i Gradski odbor Socijalističke partije Srbije.

Lista nosi naziv ‘’Ivica Dačić – premijer Srbije“, a njen nosilac je predsednik lozničkih socijalista Milutin Baštovanović. SNS i SPS imaju pune liste kandidata za odbornike u lozničkom parlamentu. Lozničani će pod brojem tri na glasačkom listiću imati Grupu građana ‘’Smelo za bolju Loznicu – Dragan Pajić“ koja ima 42 kandidata za odbornike, a njen nosilac je diplomirani inženjer poljoprivrede, Dragan Pajić, dok je ‘’Nada za Loznicu –Nećemo rudnik-Nacionalno okupljanje (Srpski pokret Dveri- Novi DSS-POKS)-Slaviša Miletić’’ četvrta lista za predstojeće lokalne izbore.

Nosilac liste je Slaviša Miletić, preduzetnik, a na njoj su 23 kandidata za odbornike, od koji su deset žene. Dveri imaju 12, NDSS devet, a POKS dva predstavnika.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track