NARODNA STRANKA: Jeremić: Srbi iz RS i Crne Gore da imaju garantovan broj poslanika u Skupštini Srbije
Foto: Beta Dragan Gojić

izbori 2023.

NARODNA STRANKA: Jeremić: Srbi iz RS i Crne Gore da imaju garantovan broj poslanika u Skupštini Srbije

Izbori 2024 -

Nosilac liste "Narodna stranka - Siguran izbor. Ozbiljni ljudi" Vuk Jeremić izjavio je danas da se Narodna stranka zalaže za to da Srbi iz zemalja u okruženju treba da imaju svoje predstavnike u parlamentu, tako da se jedan broj poslanika bira glasovima iz Republike Srpske i Crne Gore.

Jeremić je za Radio Beograd rekao da Narodna stranka na izborima nastupa sa jasnim i sveobuhvatnim programom čija je okosnica "Proglas o srpskom pitanje u 21. veku", koji nudi "šta nam je činiti kao narodu u ovom veku".

- Ovaj Proglas je poziv na jedinstvo po najvažnijim državnim pitanjima. Prvo od njih je unutrašnje uređenje države, odnosno pitanje demokratije i vladavine prava i oblika državnog uređenja - republika ili monarhija. Narod bi na slobodnim izborima trebalo da se izjasni o tome - rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je srpski narod jedan i nedeljiv, a to znači da je Srbin jednako onaj ko živi u Čačku, Banjaluci, Herceg Novom, Nišu ili Sidneju i da je Srbija njegova matica, koja mora jednako da se brine o svim pripadnicima srpskog naroda.

- Mi se zalažemo za vojnu i političku neutralnost Srbije u 21. veku. Proglas se bavi i pitanjem prosvete i kulture, koja je glavna vezivna spona našeg naroda u matici i van nje, kao i nacionalnom ekonomijom i demografijom - rekao je Jeremić.

Jeremić je rekao da Narodna stranka jedina na izborima nastupa potpuno samostalno, bez ikakvih koalicionih opterećenja i da se ne krije iza javnih ličnosti.

- Mi imamo i te kako poznate ljude sa impresivnim biografijama ali oni su kandidati - kao na primer Sanda Rašković Ivić, Siniša Kovačević i Vladimir Gajić - naglasio je Jeremić.

On je ponovio da je glas za Narodnu stranku glas za odbacivanje francusko-nemačkog plana, ideje o kopanju litijuma i glas za promenu sistema.

Kurir.rs/Beta/A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track