JOVANOVIĆ (NADA): Beograd će biti oslobođen u nedelju na izborima
Foto: Ana Paunković

JOVANOVIĆ (NADA): Beograd će biti oslobođen u nedelju na izborima

Izbori 2024 -

Jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović ocenio je da će 17. decembra, na izborima u Beogradu, stranke koje su se izjasnile za smenu vlasti dobiti većinu glasova.

"Beograd će biti oslobođen“, rekao je Jovanović, lider nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) koja sa Pokretom obnove Kraljeine Srbije čiji koalciju NADA, saopštila je Nova DSS.

On je rekao da je opozicija i na prošlim izborima imala veći broj glasova i da, kako je dodao, "ne vidi kako bi SNS mogao, posle 18 meseci, da dobije neke nove glasače“.

Prema njegovim rečima, imamo veliku inflaciju, slom kosovske politike koju je vodio Vučić, događaje u Ribnikaru i Mladenovcu "i promene su neophodne“.

Potvrdio da je koalicija NADA spremna da bude deo nove većine u Skupštini Beograda i da učestvuje u smeni vlasti SNS-SPS.

"Da postupimo drugačije bilo bi neodgovorno. SNS tlači sopstveni narod i režim mora da se razvlasti svuda gde je to moguće", kazao je on.

Za sebe je kazao da je " istinski nacionalista i istinski demokrata", te da, kako je naveo, zna šta je pluralizam".

"Želim da u slobodnoj medijskoj debati, posle SNS, iznesem pred građanima sve svoje stavove“, naglasio je Jovanović.

Kazao je da svako ko je za odbacivanje francusko-nemačkog sporazuma o Kosovu mora po definciji da bude protiv Aleksandra Vučiča, jer je, kako je dodao, "on (Vučić) jedini koji ga je prihvatio".

Kurir.rs

Bonus video:

11:47

GORAN VESIĆ I MILOŠ JOVANOVIĆ U POLITIČKOJ DEBATI: Pozicija Srbije nezgodna, Putin koristi pitanje KiM da bi opravdao napad na Ukrajinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track