PISAO SAM PISMA DŽEJOVOM OCU! Bio mi je komšija, DELIO NAS SAMO PLOT! Neobična veza čuvenog fotografija i pokojnog pevača
Foto: Nikola Anđić, Damir Dervišagić

To je život PISAO SAM

PISAO SAM PISMA DŽEJOVOM OCU! Bio mi je komšija, DELIO NAS SAMO PLOT! Neobična veza čuvenog fotografija i pokojnog pevača

Moja životna priča -

Najpoznatiji rok fotograf iz Srbije i bivše Jugoslavije Branislav Brajan Rašić bio je službeni fotograf legendarne grupe Rolingstons. Ipak, jedna velika zvezda u Srbiji bila mu je prvi komšija na Dorćolu, što je otkrio u životnoj ispovsti za Kurir.

"Više od pola života proveo sam u Engleskoj, ali uvek sam ostao Dorćolac iz Skenderbegove broj 13. Delio nas je samo plot na Dorćolu sa porodicom Ramadanovski. Džeja nikad nisam upoznao, ali mi je njegova baka bila komšinica. Živeli su tada negde u Nemačkoj. Kod njih se uvek slavilo i pevalo. Za Ramazan bi klali jaganjce. Umesto nje sam pisao pisma Džejovom ocu. Baka je bila nepismena. Džeja nikad nisam sreo u životu. Otišao je prerano. Nije se pazio. Ne pazim se ni ja, ali me Bog više čuva", rekao je Raišić.

Džej Ramadanovski
foto: Damir Dervišagić

Džej Ramadanovski je bio islamske veroispovesti od oca Mazlama i majke Barije. Živeli su u Nemačkoj, a njihov sin postao je zvezda tek krajem osamdesetih kad su ga otkrili Marina Tucaković i Futa Radulović. Džej je bio dete kad je Brajan pisao pisma njegovom ocu.

Legendarni pevač, preminuo je od posledica srčanog udara prošlog decembra, a podsetimo, najveći deo detinjstva proveo je u vaspitno popravnom domu "Vasa Stajić" na Voždovcu. On je često u javnosti isticao da je ponosan na svoje dečačke dane i odrastanje u pomenutoj ustanovi u kojoj je proveo devet godina. Kada su mu se roditelji razveli, Džej se sa ocem preselio u Austriju, ali ga je on vratio u Beograd ubrzo nakon što je pao razred u osnovnoj školi. pevač je zbog teških životnih okolnosti i situacije sa roditeljima, često bio prepuštan ulici, a neretko je i bežao od kuće. Posle nekog vremena, nakon što je reagovao Centar za socijalni rad, Džej je završio u domu za maloletnike. Na kraju, uspeo je da postane velika zvezda i sahranjen je Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Brajan Rašić
foto: Nikola Anđić

Kurir.rs, Ljubomir Radanov

Bonus video:

00:23

ZVEZDE U OBJEKTIVU BRAJANA RAŠIĆA Otvorena izložba rok fotografija Narodnom muzeju u Zrenjaninu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track