VANJU BULIĆA UBIĆU KAO PSA! Potresna priča čuvenog novinara o sukobu sa Gazda Jezdom, kada niko nije stao u njegovu ODBRANU
Foto: Nebojša Mandić, Dragana Udovičić

ispovest

VANJU BULIĆA UBIĆU KAO PSA! Potresna priča čuvenog novinara o sukobu sa Gazda Jezdom, kada niko nije stao u njegovu ODBRANU

Moja životna priča -

Vanja Bulić ceo radni vek je proveo kao novinar.

Po njegovom romanu snimljen je film "Lepa sela lepo gore". Priredio je dnevnik iz Haga Veselina Šljivančanina, a napisao je i romansirane biografije glumaca Petra Božovića, Miše Janketića, Marka Nikolića, Lazara Ristovskog i Jelisavete Seke Sablić, ali i Ace Lukasa.

Vanja Bulić
foto: Zorana Jevtić

Devedesetih kaže Vanja umalo nije izgubio glavu.

"Pored izveštavanja s fronta, pisao sam seriju tekstova o Jezdimiru Vasiljeviću, vlasniku banke Jugoskandik. Pobegao je iz zemlje i javio se telefonom navodno iz Južne Amerike. Bilo je to direktno uključenje u program Studija B.

Veza je bila loša, pa sam u tekstu za Dugu zaključio da se Jezda nalazi u nekom beogradskom podrumu, gde ga čuva Državna bezbednost, koja ga je i dovela iz Švedske da u dogovoru sa državom, nudeći velike kamate na štednju, opljačka lakoverne građane.

Gazda Jezda
foto: Nebojša Mandić

Tvrdio sam da govori kroz čarapu. Ubrzo se Jezda oglasio intervjuom datom Studiju B i tvrdnjom da će navodnog novinara Bulića ubiti kao psa, pa "neka me tuži koliko hoće".

Povodom ove izjave nije se oglasilo nijedno udruženje novinara, kao što nisu reagovali na brojne napade na novinare Duge, koji su drugačije od ostalih pisali o ratu", ispričao je voditelj u ispovesti za Kurir.

Ceo intervju sa Vanjom Bulićem čitajte u sutrašnjeg izdanju Kurira.

Kurir.rs/Ljubomir Radanov

Bonus video:

11:25

Vanja Bulić otkrio kako je reagovao na stare običaje kada su mu se deca rodila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track