Kada se čari proleća uvuku u dom, probudi se nova energija
Foto: Promo

Kada se čari proleća uvuku u dom, probudi se nova energija

Forma Ideale -

Priroda budi naše emocije i naša čula, a proleće je idealno vreme za inspiraciju u svim sferama života. Ukoliko poželite da u dom unesete prolećnu svežinu, na pravom ste mestu da dobijete dodatne savete, kao i da podstaknete maštu i probudite nove želje.

Forma Ideale
foto: Promo

Trendovi uređenja, koji će u vaš dom ovog proleća udahnuti novu energiju, umesto sofa sa oštrim i grubim linijama, velikim jastucima i naglašenim rukonaslonima, u pravi plan stavljaju sofe malih dimenzija sa zaobljenim ivicama, a ležaj MONDO je pravi primer nameštaja koji se odlično uklapa u ovaj trend. Pored toga što će doprineti otvorenosti prostora, on je i veoma praktičan, pa je idealno rešenje kada je u pitanju opremanje dnevnog boravka.

Forma Ideale
foto: Promo

Ako i vaša trpezarija zahteva promene, prolećnu svežinu ćete uneti ukoliko se odlučite za trpezarijsku stolicu HTC-118 i trpezarijski sto MAX S, kao i klub sto ATRIA fi 45x42. Kontrast je takođe poželjan u ovakvom ambijentu, pa se za njegovo postizanje posvetite dodatnoj dekoraciji u kombinaciji sa sitnim i jednostavnijim komadima nameštaja.

Forma Ideale
foto: Promo

Za ovakve enterijere su tipične atraktivne tapete i boje zidova, pa se preporučuje da se, ukoliko ste dovoljno hrabri, igrate bojama. Međutim, svakom ambijentu je neophodan i balans, tako da prostor možete umiriti komadima nameštaja koji su jednostavnijih oblika i neutralnijih tonova. Idealne kombinacije za to su ugaone garniture COMO i NORA F, koje će, pored svoje funkcionalnosti, zahvaljujući smirenom dezenu i svedenom dizajnu, doprineti i estetici prostora. Eksplozija boja je svakako poželjna, ali su dobrodošli i detalji u beloj boji, poput klub stola, lampe ili tepiha, koji će se odlično uklopiti i umiriti ambijent.

Forma Ideale
foto: Promo

Ukoliko ste ipak ljubitelj mirnijih boja, u uređenju koristite više organskog materijala, kao i smelije konstrukcije nameštaja, od ratana ili drveta. Jedan od takvih komada nameštaja je i ljuljaška DREAM-L od braon ratana, koja je idealna za uživanje u sunčanim, prolećnim danima na terasi ili u dvorištu.

Forma Ideale
foto: Promo

Dnevni boravak možete osvežiti samo jednim komadom nameštaja, poput fotelje NEW YORK, koju možete kombinovati sa zidovima tople palete boja, u zemljanim tonovima. Za dodatnu svežinu u prostoru dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da unesete dekoraciju u vidu zelenog bilja, koje će, pored asociranja na proleće, probuditi mir i harmoniju.

Proleće je donelo nove trendove, a čak i mala promena u našim životima i domovima može značiti mnogo. Baš iz tog razloga, vreme je da ispoljite svu svoju kreativnost i ideje i da počnete da uživate u čarima proleća, koje će vas napuniti novom, pozitivnom energijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track