DR STEVANOVIĆ UPOZORAVA: Korona je daleko od završene priče! KBC Zvezdara izlazi iz kovid režima, a početkom nedelje i KBC Mišović
Foto: Tanjug Printscreen

vraćanje uobičajenom radu

DR STEVANOVIĆ UPOZORAVA: Korona je daleko od završene priče! KBC Zvezdara izlazi iz kovid režima, a početkom nedelje i KBC Mišović

Društvo -

BEOGRAD - Prvi čovek Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović rekao je danas da KBC "Zvezdara" više nema kovid pacijente i izlazi iz kovid režima.

- Početkom sledeć nedelje i KBC Dragiša Mišović takođe izlazi iz kovid režima i vraća se normalnom radu s pacijentima - rekao je dr Stevanović.

Naime, Kliničko-bolnički centar "Zvezdara" više nema kovid pacijente i prelazi u ne-kovid režim rada, a početkom sledeće nedelje u ne-kovid režim preći će i KBC "Dr Dragiša Mišović", izjavio je danas direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović.

On je istakao da zahvaljujući rezultatima uspešne vakcinacije i sprovedenih epidemioloških mera, broj novoobolelih korona virusom značajno pada, što je omogućilo da pojedine bolnice izađu iz kovid sistema, i da se posveti veća pažnja pacijentima koji nemaju kovid i koji su trpeli u proteklom periodu.

Stevanović je dodao da je u pripremi za izlazak iz kovid režima i bolnica u Mladenovcu.

"Sve to govori u prilog tome da se situacija smiruje, ali i pored toga ne možemo da kažemo da je priča završena, jer direktno od našeg ponašanja i broja vakcinisanih zavisi kako će se nadalje odvijati situacija", rekao je Stevanović novinarima nakon sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja.

Stevanović je ukazao da ima primera šta se dešava kada se zajednice previše opuste, poput slučaja Indije, te upozorio da svi i dalje moraju da budu oprezni, jer je, kaže, ovo daleko od "završene priče".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track