Najnovije vesti

ČULI STE ŠTA DR DANICA MISLI O KOVID VAKCINI A SAD JE SVOJE REKAO I ON: Dr Stevanović otkrio šta je njemu važno kod ove vakcine
Foto: Tanjug Printscreen

proces provere vakcine ide kroz više faza

ČULI STE ŠTA DR DANICA MISLI O KOVID VAKCINI A SAD JE SVOJE REKAO I ON: Dr Stevanović otkrio šta je njemu važno kod ove vakcine

Društvo
13:35h

BEOGRAD - Danica Grujičić kaže da je raduje što su stigle prve doze vakcina Sputnjik V na Torlak gde se vrši provera njihove bezbednosti i efikasnosti i dodaje da tu vakcinu hoće da primi, ali da savetuje i drugima da to cepivo prime.

"Samo ako Torlak kaže da", ja ću da je primim", poručila je Grujičić za Prvu tv.

Prema rečima dr Gorana Stevanovića, proces provere vakcine ide kroz više faza i samo ako je vakcina registrovana u nekoj od zemalja koje imaju ozbiljne sisteme kontrole, onda će moći da zna da je bezbedna.

"Bitno mi je da je registrovana u nekoj od zemalja koje imaju ozbiljne sisteme kontrole, poput Amerike, Kine, Rusije, Francuske. . .", kaže Stevanović.

Prema njegovim rečima, kada bar 70 odsto svetske populacije stekne imunitet na ovu bolest, onda ćemo moći da govorimo o tome da počnemo da se polako vraćamo na staro, odnosno na vreme pre pojave korone.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja