Nova energija se budi onda kada manje postane više
Foto: Promo

Nova energija se budi onda kada manje postane više

Forma Ideale -

Ukoliko posedujete mali prostor i došlo je vreme da ga preuredite, nalazite se pred velikim, ali zabavnim izazovom. Iako male kvadrature često asociraju na skučenost, uz savete arhitekata i dizajnera enterijera, taj isti prostor se može urediti tako da ni funkcionalnost, a ni komfor ne manjkaju.

Umesto kreiranja nameštaja po meri, koji je često i komplikovan, a i skup proces, savetuju se kreativna i multifunkcionalna rešenja, pogodna za male prostore. Ukoliko se odlučite za industrijski stil, naredni primeri nameštaja, kao i njihov raspored, savršeno će se uklopiti, a vi ćete dobiti mali, skockan prostor, koji će ispunjavati sve vaše potrebe.

Forma Ideale
foto: Promo

Za početak, kuhinja je deo prostora na koji uvek treba obratiti pažnju. S obzirom na to da u njoj provodite dosta vremena dok spremate obroke za najdraže, važno je da bude estetski lepa, ali i funkcionalna. Ukoliko se odlučite za industrijski stil, kao moderan, inovativan dizajnerski koncept, koji zadovoljava sve funkcionalne i estetske zahteve, u uži izbor odmah možete staviti kuhinju ADELA.

Dodatak kuhinji bi obično bio i trpezarijski sto, međutim u slučaju malih dimenzija prostora, idealna zamena jeste šank, poput bar stola DS-6126-W.OAK, koji će dodatno uštedeti prostor. Odličan dodatak su i barske stolice, a barska stolica BJ-006 savršeno će se uklopiti u ovaj stil.

Forma Ideale
foto: Promo

Ako se i pored ovih elemanata nameštaja nađe malo slobodnog mesta u kuhinjskom delu, pravo rešenje kako da ga popunite jeste tako što ćete ubaciti nasadnu policu SARDINIA NP 500, koja će poslužiti za odlaganje svih sitnica ili dekoracije.

I dnevni boravak može biti u istom, industrijskom stilu, a njegov centralni deo je trosed na rasklapanje, koji je idealno rešenje za višenamensko opremanje doma. On će vam omogućiti dodatni broj mesta za spavanje, a odabirom ležaja ADRIA svakako nećete pogrešiti.

Neophodan deo svakog dnevnog boravka jeste klub sto, a klub sto BJ-2605 predstavlja sjajno rešenje. Mesto ispred troseda najčešće zauzima TV polica, a uz ovaj stil se uklapa TV polica SARDINIA TV 170, koja pored postavljanja televizora ostavlja prostor i za druge sitnice, poput knjiga i dekoracije.

Svaki stan, pa čak i oni od 25 kvadrata, sigurno mogu da izdvoje makar jedan kvadrat za predsoblje koje će predstavljati dobrodošlicu u dom, a u ovom slučaju dobitnu kombinaciju čine element predsoblja SARDINIA KOM i element predsoblja SARDINIA OG CIV.

Forma Ideale
foto: Promo

Nikako nismo zaboravili i na spavaći deo, a s obzirom na to da industrijski stil gvožđe upotrebljava kao ukrasne i strukturalne elemente, dizajneri enterijera Forma Ideale to naglašavaju korišćenjem elemenata nameštaja iz kolekcije SARDINIA. Idealan izbor za ovaj deo doma su bračni krevet SARDINIA 160, noćni ormarić SARDINIA NO2F i garderober SARDINIA 220 OG, čiji je benefit način otvaranja kliznim mehanizmom.

Poslednje što sledi, a i ono najlepše, jeste da ovakvom planu dodate i detalje poput neobrađenih materijala, kao što su opeka i beton, ali i detalje koji će predstavljati vaš lični pečat. Ukoliko posedujete ovako mali prostor, dovoljno je samo da probudite maštu i već je pola posla gotovo. Naši saveti su tu, kad god vam treba potvrda da idete u dobrom smeru, a samim izborom predloženog nameštaja, obezbedićete multifunkcionalni dom. Pored estetike i praktičnosti, on će u vama buditi nove želje, motivaciju i energiju koja će vas preplaviti, jer je došlo vreme kada manje ume da bude više.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track