Kako da kreirate idealan TV kutak za svaki trenutak
Foto: Promo

Kako da kreirate idealan TV kutak za svaki trenutak

Forma Ideale -

Dnevna soba je prostor u kome provodimo najveći deo našeg slobodnog vremena. Bilo da je reč o elegantnim i krajnje jednostavno uređenim prostorima ili onim veoma detaljno osmišljenim i dizajniranim, dnevni boravak govori puno o nama. Ukoliko odlučite da preuredite dnevni boravak, treba posebno obratiti pažnju na dizajniranje prostora oko televizora ili ekrana, pogotovo što posle radnog dana, svima prija da se prepuste čarima doma i odabiru kvalitetnog televizijskog programa.

Iako televizor ima primarnu funkciju u prostoriji, važno je da se izbegne da on postane centralna tačka sobe i da dominira prostorijom na račun ostatka prostora. S obzirom na to da su ekrani tanki i zauzimaju malo mesta, njihova praktičnost dozvoljava da se postave bilo gde, a jedan od saveta je da sredina ekrana bude u visini očiju onih koji sede. Ako prostor zahteva da se televizor nalazi više na zidu, treba da bude nagnut, tako da i dalje bude u visini očiju.

TV police doprinose estetici prostora

Ukoliko je, ipak, odluka da televizor bude na polici, važno je da izaberete policu koja je duža od dužine televizora i koja može da sakrije svu opremu koja ide uz njega. Jedna od polica koja se prilagođava velikom broju dimenzija televizora jeste TV polica ALMEIDA 180, a odličan izbor je i TV polica CORDOBA. Obe police imaju dovoljno velike površine, tako da mogu poslužiti i za postavljanje dekoracije i odlaganje sitnica, kojima uvek tražimo mesto.

Forma Ideale
foto: Promo

Kako za dnevnu sobu obično biramo prostoriju sa mnogo prirodne svetlosti, ona često zna da oteža postavljanje televizora, međutim, kako biste sprečili odsjaj sunca, najbolje i najjednostavnije rešenje je da postavite neprozirne zavese.

Regali kao površina za dekoraciju

U slučaju da želite da skrenete pažnju sa televizora i istaknete druge detalje dnevnog boravka, odlično rešenje je da se odlučite za neki od regala, poput regala RUBI, koji takođe može poslužiti za skladištenje medijske i audio-vizuelne opreme i drugih sitnica. Još ako na njega postavite i biljke kao poseban detalj, unećete toplinu u ambijent, nasuprot tehnologiji koja odaje hladan izgled.

Zidne police su spoj lepog i korisnog

Jedan od najčešćih problema, prilikom uređivanja TV kutka jeste postavljanje velikog, crnog ekrana na sredinu najbolje tačke u prostoriji, ali uz stručne savete i ovo se može rešiti. Predlog dizajnera enterijera Forma Ideale je da televizor postavite na već pomenutu TV policu CORDOBA, u svetlom i toplom drvo dekoru, okružite je slikama, fotografijama i zidnim policama, poput zidne police LAZIO ZP i tako napravite galerijski zid koji će biti spoj lepog i korisnog.

Forma Ideale
foto: Promo

Ukoliko se upuštate u redizajniranje vaše dnevne sobe, važno je da pratite uputstva stručnjaka i vaš dnevni boravak će biti osvežen, ambijent će odisati novom toplinom, a porodična i društvena okupljanja biće sve češća i zanimljivija.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track