MIR U SPAVAĆOJ SOBI
Foto: Promo

MIR U SPAVAĆOJ SOBI

Forma Ideale -

Sastavni deo spavaće sobe svakako je krevet, a gotovo neizostavno, pored njega se nalazi i noćni ormarić. Osim funkcionalnosti, njegova uloga je i da ulepša izgled spavaće sobe i probudi osećaj mira.

Ukoliko je noćni ormarić u vašoj spavaćoj sobi samo još jedno mesto za postavljanje mobilnog telefona, budilnika ili naočara, razmislite o tome da promenite pristup ovom delu prostora i uložite malo pažnje kako biste ga dekorisali i držali urednim. Ovako mali komad nameštaja u domu, može imati velike benefite na energiju prostora i vaš miran san.

U nastavku delimo sa vama savete o odabiru pravog noćnog ormarića, mogućim dizajnerskim modifikacijama, kao i idejama za dekorisanje.

Ukoliko biste želeli da vaš klasični noćni ormarić izgleda uredno i stilizovano, a da u isto vreme možete da odložite sve potrebne sitnice, odlučite se za model sa jednom ili, još bolje, dve funkcionalne fioke. Noćni ormarić KENT NO u belom i sivom hrast dekoru ima dve praktične fioke, a prostoru donosi dodir otmene klasike i rafiniranog ukusa.

Stil uređenja spavaće sobe igra veliku ulogu u dekoraciji noćnog ormarića, osim u slučaju da razmišljate o njenom potpunom preuređenju. Najbolje je da se dekoracija na noćnom ormariću uklapa uz stil ostatka ambijenta, ali i vaš lični stil. Za klasične ambijente sjajna dekoracija bi bila moderna lampa, zajedno u kombinaciji sa jednostavnom vazom punom pampasa.

Šik izgled, umesto noćnih ormarića, postigli biste nekim klub stočićem koji ne mora biti nužno uklopljen sa krevetom, već se može slagati i sa nekim drugim komadom nameštaja u prostoriji.

Uz francuski ležaj možete postaviti klub stola ATRIA, koji će uneti modernu notu u vašu spavaću sobu, a kao prostor za odlaganje knjiga i omiljenih sitnica možete iskoristiti i zidne police, usklađene poput zidne galerije. Idealan izbor za ovakav dizajn na vašem zidu je set zidnih polica TRITTICO, uz dodatak zidnih polica CHANY.

Ovakav moderni stočić sa otvorenom površinom pruža mogućnost dekorisanja. Sjajan detalj za dekoraciju gornje površine može biti malo veštačko cveće u saksiji, jer zelenilo uvek osvežava prostor, a ostaje dovoljno prostora i za sveću koja će doprineti atmosferi kada to poželite.

U slučaju da se vaš noćni ormarić pretvorio u mesto gde ste počeli da odlažete raznorazne stvari, poput knjiga, naočara, punjača, sveća, cveća itd., kao praktično rešenje, kako bi sve bilo uredno poređano, možete odabrati neki komad koji je alternativa noćnom ormariću. Dizajneri enterijera Forma Ideale preporučuju malu otvorenu policu MAURO MXXR221, koja poseduje četiri segmenta na dva nivoa i veoma je praktično rešenje za izlaganje mnogih stvari i sitnica.

Za koji god tip noćnog ormarića da se odlučite, ili pak za neku od alternativa, potrudite se da to bude slatko uređen kutak gde ćete odložiti sve stvari koje su neizostavni deo vaših rituala, a koji će istovremeno biti deo urednog i ulepšanog ambijenta vaše spavaće sobe.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track