Najnovije vesti

VITEZOVI OSMEHA: U susret svetskom danu osoba sa Daunovim sindromom
Foto: Promo

VITEZOVI OSMEHA: U susret svetskom danu osoba sa Daunovim sindromom

OSI Informator

Daunov sindrom, u stručnoj literaturi definisan i kao trizomija na 21 hromozomu, sveprisutan je fenomen u svakoj društvenoj zajednici.

Razumevanjem samog sindroma, kao i ponašanja i funkcionisanja osoba sa Daunovim sindromom bave se mnogi eksperti, klinike, udruženja i pojedinci - studenti, roditelji, vršnjaci.

Dana 19.3.2019.godine u 12 časova u Kinoteci priređujemo besplatnu projekciju poznatog i nagrađivanog francuskog filma "Osmi dan".

Dobrom voljom saradnika iz Jugoslovenske kinoteke, koja poseduje film, te udruženim snagama Udruženja "Vitezovi osmeha" iz Novog Sada i Srednje zanatske škole iz Beograda, došlo je do ovog poduhvata, namenjenog svim učenicima beogradskih srednjih škola i gimnazija.

Nebojša Nikolić ispred Vitezova osmeha i Milovan Marković, direktor Srednje zanatske škole zaključuju da su ovakve aktivnosti potrebne i izuzetno značajne za proaktivan razvoj socijalno poželjnih oblika ponašanja omladine.

foto: Promo
  • Ovakvim pristupima pojačava se prevencija netolerantnog ponašanja i kroz jednostavne mehanizme uviđanja i dubljeg razmišljanja razvija se i unapređuje mladalačka empatija i susretljivost prema osobama sa smetnjama u razvoju i invaliditetom - zaključuju naši sagovornici.

D.G.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja