PAPRENO: Đilas bivšoj ženi plaća osam miliona evra!
Foto: Fonet

Najskuplji razvod u Srbiji

PAPRENO: Đilas bivšoj ženi plaća osam miliona evra!

Politika -
Druga Đilasova supruga za razvod braka od lidera DS traži nekretnine u vrednosti od četiri miliona evra i isto toliko u kešu

BEOGRAD - Klanje zbog imovine.Dragan Đilas, lider demokrata, ne samo što je smenjen s funkcije gradonačelnika Beograda i što mu ne polazi za rukom da sredi haos u DS nego nema uspeha ni na privatnom planu, pošto u pokušaju da se razvede od druge supruge Ive nailazi na finansijske prepreke. Kako tvrdi izvor Kurira blizak bivšem gradonačelniku, Iva ne planira tako lako da ga pusti i u brakorazvodnoj parnici traži neverovatnih osam miliona evra.Razlaz posle četiri godine- Dragan i Iva odavno ne žive zajedno, a sada se, posle četiri godine braka, i zvanično razvode. Međutim, zapelo je kod podele imovine jer Iva, navodno, traži osam miliona evra, i to nekretnine u vrednosti od četiri miliona evra i isto toliko u novcu. Ona ima prava na polovinu celokpune imovine stečene u braku, pa sada sa svojim advokatom bukvalno ide po gradu i popisuje Đilasovu (ne)prijavljenu imovinu, to jest sve one nekretnine koje je Kurir otkrio da Đilas ima - kaže naš sagovornik.Bračna agonija, izgleda, traje odavno. Kako je Kurir pisao u maju, Đilas je još tada spakovao kofere i napustio porodični stan na Vračaru.Đilas je Ivu, kako je pričao, upoznao u Institutu za transfuziju krvi, gde je radila kao lekar. Samo dve godine posle razvoda od prve supruge Milice Delević, Đilas je ušao u građanski brak s Ivom - u septembru 2009. godine - a na „večnu ljubav“ zakleli su se 2010. u kapeli Svetog Simeona Mirotočivog u Patrijaršiji. Mada je uobičajeno da se venčanja obavljaju u beogradskoj Sabornoj crkvi,Patrijaršija je otvorila svoja vrata za gradonačelnika. Đilasu ovo ne bi bio prvi put da plati slobodu, jer ga je i prvi brak skupo koštao, pa je tako prvu suprugu Milicu isplatio pozamašnom svotom novca (vidi antrfile).Diskretna suprugaInače, Iva se, za razliku od muža političara, nije eksponirala u javnosti, držala se povučeno. Retko su se zajedno pojavljivali u javnosti, a poslednji put su zajedno viđeni u martu ove godine - na koncertu Frajli, na kojem je, kako su mediji pisali, Iva uživala, dok se Dragan dosađivao kuckajući poruke.Od Ive juče nismo uspeli da dobijemo komentar, kao ni od Đilasa, koji nije odgovarao na pozive i poruke Kurira.

Đilasova vila... Ulica Jevrema Grujića
Đilasova vila... Ulica Jevrema Grujića

Đilasov stan... Ulica patrijarha Varnave
Đilasov stan... Ulica patrijarha Varnave

Prvoj ženi za akcije 3,6 miliona €Dragan Đilas je pre Ive bio u braku s Milicom Delević, koja je od jula preuzela funkciju zamenika generalnog sekretara Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Iz tog braka, koji je okončan 2007, Đilas ima dve ćerke, Sofiju i Jovanu, koje žive s Milicom. Osim stranačkog (Milica je član Predsedništva DS otkako je Đilas preuzeo lidersku poziciju u stranci), Đilas i Delevićeva su doskora negovali i poslovni odnos - preko firme za multimedijalne komunikacije „Multikom“, u kojoj su imali po 25 odsto vlasničkog udela. Međutim, u maju, neposredno pred prelazak Delevićeve u EBRD, „Multikom“, odnosno Đilas, odlučio je da otkupi akcije bivše žene i za to je isplaćeno 3,6 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja