Nikolić: Postavio sam Vučića da se bori protiv korupcije, jer je jedini za to sposoban!

Predsednik Srbije

Nikolić: Postavio sam Vučića da se bori protiv korupcije, jer je jedini za to sposoban!

Politika -
Kako je objasnio Aleksandar Vučić se nije stavio na čelo borbe protiv korupcije, već ga je on postavio

ZAGREB - Predsednik Srbije Tomislav NIkolić rekao je da je on postavio Aleksandra Vučića na čelo borbe protiv korupcije jer je on, kako je istakao, jedini stopostotno sposoban za taj posao.

Kako je objasnio Aleksandar Vučić se nije stavio na čelo borbe protiv korupcije, već ga je on postavio.

"Druga stvar, gospodin Vučić nije predsednik moje stranke. Već sam rekao da sam prvi predsednik Srbije koji je demokrata. I drugi su birani na demokratski način, ali se nijedan od njih nije ponašao kao demokrata. Prvi sam predsednik Srbije koji je podneo ostavku na funkciju predsednika SNS, koju sam prije toga, za samo tri godine, doveo do pobede na izborima i do predsedničke pobjede. Čak sam potpuno zamrznuo i članstvo u stranci", rekao je Nikolić, upitan kako ocenjuje borbu protiv korupcije u Srbiji na čije se čelo stavio prvi potpredsednik Vlade i predsednik Srpske napredne stranke.

Upitan da li je neobično što SNS koja je dobila izbore, formalno, nema premijersku poziciju u Vladi Srbije, Nikolić je naveo da je u trenutku kad je vlada formirana bio svestan da se postavlja pitanje funkcionisanja vlade, ako ona bude sastavljena od stranaka koje su je i činile i do tada, s Demokratskom strankom, jer njegove ideje ne bi prihvatala vlada koju bi kao premijer predvodio Tadić.

"Ko se bavi politikom zna da su ustupci neminovnost i ja sam tu prvi put načinio ustupak svom političkom aksiomu, da onaj ko pobedi na izborima treba osigurati premijersku funkciju. Međutim, mislim da je SNS načinom na koji je Vlada formirana, izborom kadrova, posebno Aleksandra Vučića, koji je preuzeo čini mi se pola vladinih poslova na sebe, potpuno dobro zastupljena i da je to shvatio i predsednik Vlade koji ne vuče nijedan ozbiljniji i konkretniji potez bez konsultacija sa Vučićem", kazao je Nikolić. On je dodao da će će sledeći izbori, prevremeni ili redovni, svakako otkloniti tu nelogičnost i da će funkciju premijera obavljati onaj ko osvoji najviše glasova. Nikolić nije želeo da komentariše izjave Stanka Subotić u kojima optužuje bivšega predsednika Srbije Borisa Tadića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja