VUČIĆ: Šešeljeva politika je prošlost, moja politika vodi u budućnost!
Foto: KURIR

Ne plašim se povratka lidera SRS u Srbiju

VUČIĆ: Šešeljeva politika je prošlost, moja politika vodi u budućnost!

Politika -
Moja politika vodi Srbiju u budućnost, a o tuđim politikama ne razmišljam. O haškoj optužnici mislim sve što sam i mislio, poručio lider SNS i potpredsednik Vlade

BEOGRAD - Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić negirao je da je u lošim odnosima s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i dodao da se ne plaši povratka Vojislava Šešelja iz Haga i da nema ništa ružno što bi govorio o njemu. "Mi smo u dobrim odnosima. Predsednik Srbije dobro radi svoj posao. On je tu na neki način da kontroliše Vladu, tako da nemam problem s tim. Ja radim svoj posao na najbolji mogući način", rekao je Vučić i dodao da je Nikolić zamrznuo članstvo u SNS.

Vučić je rekao da Nikolića i poštuje i voli, kao i da je on uradio nekoliko veoma važnih stvari za Srbiju. Prema rečima Vučića, Nikolić je rekao nešto na čemu mu je zahvalan, a to je da misli da je on bio jedini koji je mogao da vodi borbu protiv korupcije.On je rekao i da mu je Nikolić, pre neki dan, kada su razgovarali o ekonomskim merama, rekao da je on jedini koji oseća šta narod u Srbiji može da proguta, šta može ili ne može da prođe. Na pitanje novinara "šta ako se Nikolić vrati u SNS posle odlaska s predsedničke funkcije", Vučić je odgovorio da je uvek dobrodošao.

"I posle odlaska s Andrićevog venca dobrodošao je u SNS", rekao je Vučić.Na konstataciju da su mnogi pričali da se plaši povratka Vojislava Šešelja iz Haga i da će zakazati izbore pre njegovog povratka, Vučić je rekao: "Kao što vidite nisam bio naročito uplašen". Upitan šta za njega znači Šešeljev povratak i da li je spreman da mu pruži ruku Vučić je rekao: "Imam poštovanje prema njegovoj porodici. O optužnici Tribunala mislim isto što sam i mislio, ali o našim politikama mislim da su različite. Nemam ništa ružno što bih govorio o njemu. Moja politika vodi Srbiju u budućnost, a o tuđim politikama ne razmišljam".

Vučić je na pitanje kako zamišlja svoj prvi susret s Šešeljem i šta bi mu rekao, odgovorio da ne zamišlja susret sa Šešeljem jer ima mnogo posla koji obavlja."Pristojan sam, razuman čovek i mnogo vremena smo proveli zajedno, tako da od mene neće čuti bilo koju uvredljivu reč", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track