BUBREG ZA DUG BANCI: Nisam kriminalac, umreću da deci dam pare!

Uhapšeni Beograđanin kaže da nije video drugi izlaz

BUBREG ZA DUG BANCI: Nisam kriminalac, umreću da deci dam pare!

Društvo -
Uzeli smo u kredit za televizor, nismo mogli da se izvučemo, jedan, drugi, treći refinansirajući. Dug 7.000 evra, kaže Beograđanin G. S.

Beograđanin G. S. (38), invalidski penzioner koji je prošle nedelje bio uhapšen jer je na internetu ponudio bubreg na prodaju, kaže da nije kriminalac i da ga je muka naterala na očajnički potez! Iako je hteo da dobije pare za svoju decu policija ga sumnjiči trgovinu organima, jedno od najtežih krivičnih dela!- Preti mi od dve do deset godina zatvora. Prestravljen sam. Nisam kriminalac, nikad nisam imao susret s policijom - kaže čovek i dodaje šta ga je nateralo na ovaj potez.

- Imam dvoje dece iz prvog braka. Oni žive u jednom gradu u unutrašnjosti. Ovde na Čukarici živim s drugom suprugom i dvojicom sinova, od šest i dve godine. Živeli smo dobro, radio sam u dobroj firmi, kao magacioner, primao platu, a onda sam se razboleo. Neuropatija, ozbiljna bolest. Otišao sam u invalidsku penziju. Mesečno 15.000 dinara. Supruga ima platu 30.000. Ne kukam, znam da je većini u Srbiji isto tako teško... Uleteli smo u kredit za televizor, nismo mogli da se izvučemo, jedan, drugi, treći refinansirajući. Dug 7.000 evra - započinje kaže G. S.Policajci su iz njegove kuće odneli kompjuter kako bi proverili navode. Ne želi da kod kuće deca znaju da je bio uhapšen. Na potez očajnika odlučio se kada je video oglas da žena prodaje bubreg i traži 20.000 evra. Iako je oglas postavio početkom godine, niko mu se nije javljao, do proletos.

- Javili su se ti Afrikanci. Klinika za transplantaciju, ozbiljna. Prvo su izbegavali da kažu odakle su, ali sam ispratio njihovu IP adresu... Tražili su moje medicinske nalaze, krvnu grupu, ultrazvuk bubrega. Obećali su da će mi poslati avionsku kartu, garantno pismo. Ponudili su 150.000 dolara. I zbog tolike cifre sam postao sumnjičav. Tražio sam dokaz da zaista postoje, da su ozbiljni. Dokaz da ću se živ vratiti iz Afrike. Dali su mi neki sajt sa slikama klinike. Izguglao sam ih i video da te slike koristi nekoliko klinika.

Nije im se više javljao. Kada je priveden policajcima je rekao da je bio spreman da umre da bi njegova deca dobila pare...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track