BANKROT: Država Čedi oduzima audi?

Dotakli dno: Partija Čedomira Jovanovića grca u dugovima

BANKROT: Država Čedi oduzima audi?

Politika -
LDP duguje novac na ime poreza, zbog čega je firma lidera liberala „Agroposlovi“ garantovala skupocenim automobilom „audi A8“ da će stranka izmiriti milionski dug

BEOGRAD - Bankrot...Liberalno-demokratska partija grca u dugovima! Liberali duguju državi novac, i to na ime poreza, a da bi prolongirali rok za otplatu duga, firma Čedomira Jovanovića „Agroposlovi“, na čijem čelu je njegova supruga Jelena, garantovala je da će LDP platiti dug. Garancija je ni manje ni više nego luksuzni auto - „audi A8“!Na sajtu Agencije za privredne registre (APR) navodi se da je prijava za upis založnog prava podneta 4. decembra 2012, da je zalogodavac firma „Agroposlovi“, dok je dužnik LDP.- Potraživanje je dospelo, osnovni iznos obezbeđen potraživanjem je 3.575.090 dinara, a maksimalni iznos obezbeđenog potraživanja je 5.734.097 dinara. Dan dospeća potraživanja je 28. 11. 2012, a založno pravo je ustanovljeno u postupku odlaganja plaćanja poreskog duga - piše na sajtu APR, kao i da je založen putnički automobil „audi A8“ .Tako je Jovanović preko svoje firme „Agroposlovi“ obezbedio dodatni rok za plaćanje. Ukoliko obaveze ne izmire u roku, država će zapleniti auto.U LDP kažu da je taj potez samo još jedan dokaz da njihovu stranku ne finansiraju tajkuni.- Možete i sami da se uverite da iza LDP ne stoje tajkuni, javna preduzeća ili neka „Agrobanka“. Kad se naša stranka našla u problemu oko izmirivanja obaveza, Čedomir Jovanović je reagovao i garantovao imovinom svoje privatne firme da će LDP izmiriti svoje obaveze - navode u LDP i dodaju da su ušli u reprogram duga.Na pitanje da li je „audi A8“, koji je založen, u vlasništvu „Agroposlova“ (mediji su svojevremeno pisali da je Jovanović jedno vreme vozio „audi A8“ koji je bio vlasništvo biznismena Dragoljuba Markovića, vlasnika „Krmivo produkta“), u LDP kažu:- Auto je u vlasništvu firme „Agroposlovi“.

Crno na belo... Izvod iz Agencije za privredne registre dugovanja LDP
Crno na belo... Izvod iz Agencije za privredne registre dugovanja LDP

Pravi superbrašnoNovi projekat na kojem radi firma „Agroposlovi“, i koji će biti prvi tog tipa u Srbiji, jeste obogaćivanje brašna mineralima! Jovanović s partnerima iz EU već izvesno vreme priprema ovaj posao i baš zbog njega su „Agroposlovi“, kako su nam rekli u ovoj firmi, konkurisali za kredit kod Fonda za razvoj. Kako kažu, oni su novac već obezbedili, ali su hteli da uzmu kredit pod povoljnijim uslovima kako bi omogućili otvaranje više novih radnih mesta, nove investicije... S druge strane, kako je Kurir nezvanično saznao u državnim institucijama, a o čemu smo juče pisali, Jovanović je tražio novac za refinansiranje dugovanja firme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track