Danas sednica Glavnog odbora DS

Skup u Centru Sava

Danas sednica Glavnog odbora DS

Politika -
Na sednici će biti reči o saradnji te stranke sa drugim opozicionim partijama i o radu stranke između dve sednice GO, planu rada Izvršnog odbora DS i usaglašavanju opštih akata stranke sa njenim Statutom

BEOGRAD - Demokratska stranka održaće danas sednicu Glavnog odbora, na čijem dnevnom redu je Platforma koja bi trebalo bliže da definiše saradnju te stranke sa drugim opozicionim partijama, a pre svega sa LDP-om.Na sednici Glavnog odbora DS biće reči i o radu stranke između dve sednice GO, planu rada Izvršnog odbora DS i usaglašavanju opštih akata stranke sa njenim Statutom.Portparolka DS Aleksandra Jerkov rekla je da se Platforma za saradnju opozicionih demokratskih partija više bavi osnovama saradnje, nego konkretnim oblicima delovanja. Ona je ranije objasnila da se u Platformi ne govori ni o kakvim operativnim oblicima saradnje, nego se više definišu teme na kojima se ta saradnja može uspostaviti. "To su ljudska i manjinska prava, ekonomija, nauka, kultura, obrazovanje, jačanje i nezavisnost institucija, nastavak reformi koje moraju biti sprovedene, nastavak evropskih integracija. Nema nekakve operacionalizacije saradnje", rekla je Jerkov i najavila da se, po usvajanju Platforme, očekuje sastanak predstavnika DS i LDP. Jerkov je rekla i da poslanički klubovi DS i LDP imaju prostora za zajedničko delovanje i da su do sada imali zajedničke inicijative, kao i da resorni odbori stranaka mogu imati neke zajedničke teme u kojima mogu sarađivati.

Ona je podsetila i da je Politički savet DS usvojio Platformu za saradnju sa opozicionim demokratskim strankama, a pre svega sa LDP, da ju je razmotrilo i Predsedništvo i da je sada red na GO. Na pitanje da li će na sednici GO biti reči o pozivu lidera LDP Čedomira Jovanovića, koji je uputio počasnom predsedniku DS Borisu Tadiću da se aktivnije uključi u politiku, Jerkov je odgovorila da Tadić učestvuje u radu svih stranačkih organa i Predsedništva i GO i u kreiranju politike stranke. Sednica GO DS biće održana u Centru “Sava”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track