Džuda: Tadić se vraća na turbopogon!
Foto: Nemanja Pančić

Analitičar o bivšem lideru

Džuda: Tadić se vraća na turbopogon!

Politika -
Sam Tadić se, u obraćanju okupljenima, i sam dotakao te teme, tačnije, rekao da nije odustao od politike u Srbiji, ali ni u međunarodnoj zajednici

BEOGRAD - Impresioniran.Ugledni britanski analitičar i ekspert za Balkan Tim Džuda slušao je juče na Kopaoniku predavanje bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića kojim je počasni predsednik Demokratske stranke završio VII seminar studenata Fakulteta političkih nauka. Džuda je tom prilikom ostavio na Tviteru ličnu impresiju o debati koju je Tadić vodio:- Slušam Borisa Tadića. Vau, ovaj čovek se vraća na turbopogon - napisao je Džuda.Sam Tadić se, u obraćanju okupljenima, i sam dotakao te teme, tačnije, rekao da nije odustao od politike u Srbiji, ali ni u međunarodnoj zajednici.- Ja nikad, ni pod kojim uslovima, neću odustati od srpske politike i ostavljam otvorenom mogućnost da se vratim na političku scenu. Ne vidim da sadašnja vlada dovoljno razume i suštinski rešava ključne probleme i ne mislim da kao takvi imaju kapacitete za to - rekao je Tadić.Bivši predsednik osvrnuo se i na svoj predsednički mandat.- Dok sam bio na vlasti, smatrao sam da je od odlučujuće važnosti da se pristupi politici pomirenja. Nije to samo vrednosno već i praktično pitanje. Od toga u velikoj meri zavisi i pitanje ekonomije. Nisam mogao da predvidim ekonomsku krizu, ali bilo mi je jasno da bez širenja tržišta nema ni budućnosti za građane Srbije, kao ni prevencije budućih konflikata. Zbog toga je za mene važno što je predsednik Nikolić nastavio tu politiku, koju smo započeli 2004. godine - rekao je Tadić.Iako misli da Briselskim sporazumom dobijamo manje nego što je on tražio u planu sa četiri tačke, podržao ga je.- Ne možemo primenjivati rešenja iz vremena koja su prošla, nego ih tražiti u vremenu koje tek dolazi. Tako se menja i politika - rekao je Tadić.

Vraća se... Boris Tadić
Vraća se... Boris Tadić

Tadić: Jeremić se promovisao preko ministarske funkcijeBritanski analitičar preneo je i jednu Tadićevu kritiku bivšeg ministra Vuka Jeremića:- Vuk Jeremić je upotrebio svoju poziciju ministra spoljnih poslova za sopstvene interese. To nije bio njegov posao - naveo je Džuda Tadićeve reči na Tviteru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track