Pantić: Građani se oslobodili straha, izaći će na izbore
Foto: Beta

Uoči 17. novembra

Pantić: Građani se oslobodili straha, izaći će na izbore

Politika -
Kandidat liste Srpska za gradonačelnika rekao da niko ne želi da gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice bude iz albanske zajednice

BEOGRAD - Kandidat liste Srpska za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić izrazio je danas uverenje da će birači u većem broju izaći na ponovljene izbore u tom mestu i ocenio da su se građani "oslobodili straha".

Pantić je rekao da "niko ne želi" da gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice bude iz albanske zajednice i dodao da je iskustvo pokazalo da u onim kosovskim sredinama u kojima nema srpske vlasti, nema ni srpskog stanovništva.

On je ocenio da odziv u Kosovskoj Mitrovici ni 3. novembra nije bio mali, već da ljudi u toj sredini tradicionalno glasaju po podne, kada se vrate sa vikenda i završe "porodični ručak".

Pantić je dodao da će, pošto se obavi i ponovljeni izbori, biti formirana Zajednica srpskih opština koja će štititi interese srpskog naroda na Kosovu i koja će biti prepoznata i od Beograda i od međunarodne zajednice. On je izrazio nadu da će vinovnici incidenata od 3. novembra, kada je došlo i do prekida glasanja, uskoro biti identifikovani i izvedeni pred lice pravde.

http://www.youtube.com/watch?v=l85_GzPMOV8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track